Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda rešila da se uključi u akciju protiv raka dojke.

Mesec oktobar je svake godine u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije i mesec borbe protiv raka dojke.

„Borba čiji je simbol i roze boja zbog kojih će mrežice na našim koševima u ponedeljak biti obojene u tu boju, nije samo u rukama žena, majki, supruga, sestara, baki, svih žena koje se bore protiv ove bolesti – već je to borba svih nas i čitavog društva“, poručili su crveno-beli.

PROČITAJTE JOŠ

Brojke su zabrinjavajuće – kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona.

„KK Crvena zvezda kao društveno odgovoran klub, deo ove zemlje i ovog društva svake godine se priključuje ovakvim akcijama u želji da motiviše, da podigne svest javnosti ovom problemu, ali i pruži podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke“, dodali su iz tabora srpskog i regionalnog šampiona.

Deo akcija biće realizovan tokom ove nedelje, zaključno sa utakmicama sa FMP u ABA ligi (ponedeljak, 18) i Bajernom u Evroligi (petak, 20.30) koje zaključuju mesec oktobar u kalendaru Zvezde.

BONUS VIDEO Bizarna situacija na Zvezdinom meču, neshvatljiva odluka sudija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar