Luka Dončić
Foto: Tanjug AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Oklahome savladali su Dalas sa 100:96 na gostovanju i tako napravili novi brejk, te izjednačili u seriji polufinala Zapadne konferencije na 2-2.

I ovog puta je čovek odluke bio Luka Dončić, ali ovog puta promašenim slobodnih bacanjem na 10,1 sekunde do kraja. Uspeo je da izbori faul u tom napadu, ali ga je linija za slobodna bacanja udaljila od potencijalnog produžetka.

PROČITAJTE JOŠ

Dončić je stigao do tripl-dabla uz 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Pogodio je tek šest šuteva iz 20 pokušaja, od toga samo dve trojke iz devet pokušaja uz čak sedam izgubljenih lopti. Pi Džej Vašington je predvodio Dalas sa 21 poenom i 12 skokova, ali takođe sa samo 7/19 iz igre. Irving je meč završio sa samo devet poena uz isto toliko asistencija, a pogodio je četiri od 11 šuteva.

Pogledajte slobodno bacanje koje je promašio Dončić i koje je odlučilo meč.

Šej Gildžus-Aleksander stigao je do 34 poena uz osam skokova i pet asistencija i odveo Oklahomu do pobede, iako je Dalas imao čak i +7 (82:75) u završnici meča.

Dončić je kritikovao i sebe, ali i čitav tim zbog očajno izvođenih slobodnih bacanja tek 12 iz 23 pokušaja (Oklahoma istovremeno pogodila 23 iz 24 pokušaja).

„Moramo da radimo na slobodnim bacanjima. Ovo je neprihvatljivo“, poručio je Dončić.

Polufinale Istočne konferencije NBA lige

Klivlend – Boston 102:109 (1-3 u seriji)

Polufinale Zapadne konferencije NBA lige

Dalas – Oklahoma 96:100 (2-2 u seriji)

BONUS VIDEO Saša Pavlović o Luki Dončiću: Mislio sam da sam igrao košarku, a on se rodio tako – šutne s koša na koš i onda opet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar