Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda briljira kad igra pred svojim navijačima.

Crvena zvezda je po treći put od uvođenja plej-ofa uspela da završi regionalnu ligašku sezonu sa savršenim rezultatom na domaćem terenu.

BONUS VIDEO

Šampioni ABA lige pobedili su u svih 13 utakmica kod kuće u ligaškom delu, što im je pomoglo da se domognu prvog mesta i imaju dragocenu prednost domaćeg terena u plej-ofu. A koliko je velika ta prednost, crveno-beli su pokazali u polufinalu i kasnije u finalu.

Crvena zvezda mts je pobedila u polufinalnoj seriji Cedevite Olimpije rezultatom 2:1 posle pobede u obe utakmice u Hali sportova Aleksandar Nikolić u Beogradu, dok je nakon toga Crvena zvezd u velikom finalu savladala svog najvećeg rivala Partizan sa 3:2 uz sve pobede na domaćem terenu.

Računajući sve utakmice iz sezone 2021/22 (regularna sezona+plej-of), Crvena zvezda je pobedila u svih 18 utakmica na domaćem terenu, što je njihov rekord svih vremena po broju pobeda na domaćem terenu u jednoj sezoni.

Ovo nije prvi put da crveno-beli ostaju neporaženi na domaćem terenu cele sezone (regularna sezona+plej-of).

Crvena zvez je to već uradila još u sezoni 2016/17 sa trenerom Dejanom Radonjićem kada je pobedila na svih 17 utakmica na domaćem terenu, dok je dve godine kasnije u sezoni 2018/19. sa Milanom Tomićem ostvarila 16 pobeda u 16 ​​utakmica na domaćem terenu.

BONUS VIDEO Kalinić: Izvinjavam se zbog nesportskog poteza, sve je ovo mučno 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar