Košarkaška utakmica, derbi Partizan Crvena Zvezda u Hali Pionir, Hala Pionir, košarka
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Grobari" imaju čemu da se nadaju

Košarkaši crvene zvezde titulom u ABA ligi obezbedili su plasman u Evroligu, a u Partizanu se nadaju da bi mogli da dobiju specijalnu pozivnicu. Problem za crno-bele bi mogle da budu tenzije tokom finane serije koje su poslale lošu poruku.

PROČITAJTE JOŠ

Sportski novinar Vladimir Stanković rekao je gostujući na N1 da je sa finala ABA lige iz Beograda poslata negativna poruka i da ona može negativno da utiče na odluku o eventualnoj pozivnici Partizanu za naredno izdanje Evrolige.

„Pouzdano znam da je pre finala ABA lige menadžment Evrolige ozbiljno razmatrao mogućnost da se pozivnice upute Valensiji i Beogradu, onom timu koji ne bude prvak, jer će prvak steći automatsko pravo učešća, ali prvo treba razmotriti da li će ruski klubovi igrati narednu Evroligu. Kako stvari stoje, teško da će to da se dogodi pa se pojavljuju dva upražnjena mesta“, kaže on.

Stanković kaže da je to stav Evrolige, ali da konačnu odluku donose klubovi sa licencom – njih 13.

„Nije izvesna odluka, ali uz dobro obrazložen predlog, postojala je realna mogućnost da Beograd sledeće sezone ima dva kluba u Evroligi. Evroliga je obaveštena, zna šta se dešavalo, ne kažem da će 100 odsto da se ta ideja povuče, ali ako bude dileme, možda to prevagne – tamo su incidenti uobičajeni, i Partizan i Zvezda su među boljim sponzorima Evrolige zbog kazni koje su platiti zbog navijača“, rekao je Vladimir Stanković u Novom danu N1.

BONUS VIDEO Kalinić: Izvinjavam se zbog nesportskog poteza, sve je ovo mučno 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar