Košarkaši Crne Gore nisu krili ljutnju zbog suđena u porazu od Nemačke (85:79) u osmini finala Evrobasketa.

Foto: Nova.rs

Malo je nedostajalo da Crnogorci šokiraju domaćina završnice šampionata usred Berlina, ali su i sudije umešale prste u konačan ishod.

Imale su neke vrlo diskutabilne odluke, najblaže rečeno, u samoj završnici kada se rešavala borba za četvrtfinale.

PROČITAJTE JOŠ

Svirana je nesportska pleju Crne Gore Kendriku Periju pri vođstvu Nemaca 80:77, ne i Denisu Šruderu neposredno pre toga.

“Izašli smo na utakmicu onako kako nije smelo u osmini finala. Uspeli smo da vratimo sa 23-24 razlike, što je neverovatno protiv domaćina Nemačke. Opet, jednima gledaju faulove, drugima ne gledaju, kroz ceo turnir je suđenje katastrofalno. Desilo nam se protiv Turske, sad isto. Protiv Gruzije su hteli, nisu uspeli. I naše prvo poluvreme je dosta uticalo na konačni ishod“, naglasio je Dino Radončić.

Gubili su sa čak 27 razlike (51:24) koliko je bilo na početku drugog poluvremena, a onda prišli na minus tri (80:77), pa je nezadovoljstvo isijavalo iz crnogorskih reprezentativaca.

„Jednima gledaju faulove, drugima ne, kroz ceo turnir je suđenje katastrofalno. Desilo nam se protiv Turske, sad isto. Protiv Gruzije su hteli, nisu uspeli. I naše prvo poluvreme je dosta uticalo na konačni ishod“, dodao je krilni košarkaš.

Vladimir Mihailović protiv Nemačke; Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Igrač Saragose smatra da ovakvo suđenje ni najmanje ne dotiče FIBA

“Njih ne interesuje sve ovo. Najbolji treba da sude najboljim igračima. Žao mi je zato što se mnogo rada i truda ulaže celog leta da bi oni svirali kako hoće i otišli, dok ćemo mi o ovom da razmišljamo danima“, kaže Radončić kome je bila vidljiva ogrebotina na ruci, pitamo da li je sviran faul:

“Verovatno nije“.

PROČITAJTE JOŠ

Krilni centar Nemanja Radović (član Mursije) ponosan je na ekipu, ali…

„Počeli smo baš loše, mislim da nijednu utakmicu na turniru nismo počeli tako loše. Uspeli smo nekako da se vratimo, ali nije bilo dovoljno protiv domaćinske ekipe, igraju kod kuće, publika je bila uz njih. Mislim da smo odigrali vrhunski turnir, ponosan sam na momke“.

Otkrio je i šta se desilo na poluvremenu, pa su u drugom delu od minus 27 prišli na svega 80:77 u samoj završnici.

„Nismo mogli da dozvolimo da poslednji meč, posle toliko dobrih utakmica, odigramo tako. Nismo to mi, nije to naš stil, odreagovali smo muški. Na kraju malo nekih diskutabilnih sudijskih odluka, što prati ceo turnir, ali šta da se radi, to mi ne možemo da kontrolišemo“, zaključio je Radović.

BONUS VIDEO Crnogorci besni zbog suđenja protiv Nemačke: Najgore ikad u istoriji Evrobasketa

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar