Foto: fiba.basketball

Videli smo veoma neizvesnu utakmicu u Berlinu.

Košarkaši Crne Gore poraženi su u osmini finala Evrobasketa od domaće reprezentacije Nemačke, nakon velike drame rezultatom 85:79.

PROČITAJTE JOŠ

Crnogorci su veoma loše započeli ovaj meč i Nemačka je već u prvoj četvrtini imala devet poena prednosti.

Nemci su pogađali gotovo sve, dok su Crnogorci pogodili samo jednu trojku u tom delu utakmice.

Druga deonica je tekla istim tokom, kao i prva. Nemci su bili veoma efikasni i postigli su čak 29 poena u njoj, dok je Crna Gora ubacila samo 14 poena.

Najefikasniji u prvom poluvremenu bili su Nemci Maodo Lo i Franc Vagner sa devet poena, dok je kod Crne Gore najbolji bio Kendrik Peri sa osam.

Na poluvreme je Nemačka otišla sa 24 poena prednosti, ali su izabranici Boška Radovića furiozno startovali treću deonicu. Konačno je proradio šut za tri poena, dva puta je bio precizan Bojan Dubljević, a jednom je pogodio i Vladimir Mihailović.

Prišla je Crna Gora tada na samo +13, ali je Nemačka koševima Franca Vagnera vratila ubedljivu prednost (63:45).

Crna Gora je u poslednjoj četvrtini na obe strane terena uspela da se maksimalno angažuje i dosegne svoj vrhunac, polako ali sigurno je topila prednost i polako se uvlačila nervoza u redove domaćina. Kendrik Peri je ušao u neverovatnu šutersku seriju, vezao je 11 poena zaredom i smanjio je prednost Nemaca na samo pet poena.

Nakon pogotka Vladimira Mihailovića 27 sekundi pre kraja rezultat je bio 80:77, ali je meč rešen nakon što prvo Šruderu nije dosuđena namerna lična greška nad Drobnjakom, a potom Periju jeste pošto je napravio faul odmah po uvođenju lopte u igru.

Najefikasniji u redovima Nemačke bio je Denis Šruder sa 22 poena, dok su Lo i Vagner dodali po 14. Crnogorce je predvodio Peri sa 25 poena, a Dubljević je postigao 22.

Nemačka će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika iz duela Grčke i Češke (nedelja, 11. septembar, 20.45).

BONUS VIDEO Ivica Zubac o „bežanju“ od Srbije, povredi i šansama na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar