Centar reprezentacije Hrvatske i NBA as, Ivica Zubac, srdačno je razgovarao sa srpskim izveštačima sa Evrobasketa, oduševljen je "orlovima".

Foto: Nova.rs

Košarkaši Hrvatske igraće u osmini finala (nedelja, 14.45) sa Finskom, reprezentacijom koja je bila u grupi D zajedno sa Srbijom.

„Kad god nismo igrali, gledali smo druge utakmice i pratili sve što smo mogli. To je manje-više ista ekipa koja je igrala sa nama u kvalifikacijama, znamo s kim imamo posla. Spremićemo se još detaljno…“, poručio je Zubac.

PROČITAJTE JOŠ

Bez trunke foliranja je ispričao koliko je oduševljen igrom Srbije.

„Pričali smo kako lagano igraju, kako se kreće lopta, svi pametno igraju, na pravi način kako košarka i treba da se igra. Ta lakoća se primeti, sigurno su jedan od favorita za osvajanje“.

Već danima je bura oko toga kako su košarkaši Hrvatske rezultatski kalkulisali protiv Ukrajine kako bi izbegli upravo Srbiju potencijalno u četvrtfinalu.

„Veća je šansa bila da idemo… Da smo hteli da izbegnemo Srbiju, onda bismo pokušali da damo što više poena da budemo drugi. Igrali smo na pobedu, hteli smo da ne budemo četvrti, ali smo išli na pobedu“, objasnio je Zubac.

EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Snažni centar Los Anđeles Klipersa je zabrinuo saigrače, najviše Bojana Bogdanovića, jer je u „civilu“ ispratio trening u petak uveče.

„Na poslednjoj utakmici sam istegao skočni zglob, pa sam odmarao, videćemo kako će biti. Ima još do utakmice, ima vremena da se odmorim i da bude dobro“.

NBA as nam otkriva i kakva je atmosfera u taboru „kockastih“ pred okršaj sa Finskom (nedelja, 14.45) za četvrtfinale Evrobasketa.

„Svi smo dobro raspoloženi, igramo sa Finskom, ekipom koja nas je dobila u kvalifikacijama. Igraju modernu, brzu košarku, šutiraju mnogo trojki, Lauri Markanen igra super na turniru, sigurno da neće biti lako. Imamo taj dodatni motiv što su nas dobili već, idemo na pobedu“.

PROČITAJTE JOŠ

Zubac ima iskustvo iz duela sa Markanenom, pošto je i kao član Klipersa vodio bitke sa maestralnim Fincem.

„Izvrstan je igrač, posebno spolja, može da napadne iz driblinga, ima dobar šut… Imao je drugačiju ulogu u Klivlendu, nije igrao toliko na lopti, ovde je broj jedan i često mu je lopta u rukama. Više smo ga branili kao šutera, sad igra na mnogo više načina, pa je drugačije. Nema smisla se samo njime baviti, to smo osetili protiv Grčke, pripremali smo se za Janisa, a Dorsi je dosta dobro odigrao“.

Zaključio je rečima da nema prevelike nervoze oko utakmice koja znači ili prolaz dalje ili ispadanje sa šampionata.

„Sigurno da postoji neki pritisak, ali tu su igrači koji su odigrali mnogo bitnih utakmica, plej-of mečeva ili evroligaških serija i navikli su na takve stvari“.

BONUS VIDEO Nova.rs na treningu Hrvatske: Mario Hezonja i pumpanje samopouzdanja

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram