Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Sohn)

Za nevericu.

Košarkaši Nemačke imali su višak od 24 poena ali je Crna Gora fantastičnom igrom u završnici uspela da se vrati u utakmicu, a na pola minuta pre kraja, pri rezultatu 80:75, dogodila se situacija koja bi veoma lako mogla da uđe u istoriju kao jedna od najčudnijih sudijskih odluka u evropskoj košarci.

PROČITAJTE JOŠ...

Nemačka je, nakon poena Bojana Dubljevića sa penala, krenula ka košu Crne Gore kada je Marko Simonović uspeo da izbije čistu loptu iz ruke Denisa Šrudera, ona potom stigla do Igora Drobnjaka.

Košarkaš Budućnosti je krenuo ka košu rivala kada ga je Šruder, u pokušaju da ispravi svoju grešku, oborio sa leđa u momentu kada je krenuo da uposli Vladimira Mihailovića. Drobnjaku je lopta ispala, Mihailović je pokupio i poentirao, a Crna Gora prišla na 80:75.

U tom momentu sve oči su bile uperene u sudijsku trojku, ali Luis Kastiljo iz Španije, Martins Kozlovskis iz Letonije i Paulo Markes iz Portugala nisu našli za shodno ne da dosude nesportsku ličnu grešku, već za tu situaciju nisu ni pogledali snimak. Da jesu, ne samo da bi poeni bili priznati, već bi gotovo izvesno Drobnjak sa linije za slobodna bacanja mogao da dodatno smanji prednost, možda i na samo poen minusa, a potom bi imali šansu za preokret.

Za narednu, pak, jesu. Kendrik Peri je napravio faul odmah po uvođenju lopte, arbitri nakon pregledanog snimka odlučili da je u pitanju bio nameran faul, a Lo i Šruder sa penala doneli pobedu Nemcima. Crnogorci će nesumnjivo biti besni…

BONUS VIDEO Pešić pred najvažniju utakmicu Srbije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar