Čović: Smrtni slučajevi u porodicama dvojice košarkaša Zvezde

Košarka 07. maj. 202016:26 > 16:27
Podeli:
čović
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, rekao je da je u porodicama dvojice košarkaša kluba sa Malog Kalemegdana bilo smrtnih slučajeva usled posledica koronavirusa.

Prvi čovek crveno-belih govorio je o trenutnoj situaciji u košarci i poteškoćama oko nastavaka sezone. Posebno su problematični dolasci košarkaša iz SAD u klubove.

„Kada će početi Evroliga i ABA liga, znaćemo 24. maja, kada Evroliga donese konačnu odluku. Mi se zalažemo za završetak na terenu. Ali, treba biti realan, svi klubovi imaju mnogo stranaca, proodice naša dva igrača imaju problema sa koronavirusom, bilo je i smrtnih slučajeva u porodicama. Videćemo kakva će biti situacija“, rekao je Čović za TV Prva.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Zvezde testirani su na koronu i od sledećeg ponedeljka vraćaju se treninzima posle skoro dva meseca pauze. Pre tri dana sa radom su krenuli i igrači Partizana.

„Krenuli smo sa testiranjem svih igrača, trenera i ljudi koji su zaposleni i imaju kontakt. Posle nastavljamo sa mlađim kategorijama. Prvo je urađeno testiranje krvi, zatim ide testiranje na Covid-19, oni koji su negativni idu na dalje testiranje fizičke pripreme“, rekao je Čović.

Predsednik ABA šampiona i učesnika Evrolige otkrio je i da planiraju treninge na otvorenom.

„Plan je da počnemo sa treninzima u utorak na otvorenim terenima na Kalemegdanu. Još nam je rizik i u parkovima i drugim mestima, jer želimo da sačuvamo našu zajednicu“, naglasio je Čović i dodao da bez mesec dana priprema neće moći da se nastavi sezona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar