EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Džeri Vest, legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa, član Kuće slavnih NBA lige i čovek čiji lik je poslužio kao inspiracija za logo čitavog takmičenja, uporedio je Nikolu Jokića sa nekima od najboljih igrača koji su ikada igrali na tamošnjim terenima.

PROČITAJTE JOŠ...

„Jokić je izvanredan igrač sa sposobnošću da deli lopte kao veliki čovek“, rekao je Vest, nakon čega je centra reprezentacije Srbije uvrstio u sam krem:

„On razmišlja poput Medžika Džonsona, Lerija Birda, Krisa Pola, Lebrona Džejmsa, a visok je sedam stopa (213 centimetara). Gledaš ga i razmišljaš „O moj bože, nema šanse“. Ali, on ima neverovatne ruke. Može da se nađe među četiri, pet protivničkih igrača, i dovoljno je samo da ispruži ruke i da lopta, među osam tuđih ruku, završi u njegovim.

On je zaista izvanredan, zabavan za gledanje. Kad igra, izgleda kao da igra iz ležaljke. Toliko je opušten“, rekao je Vest u razgovoru sa Dejvidom Volom.

Jokića i drugove iz Kolorada očekuje početak NBA šampionata u noći između 23. i 24. decembra, kada u Denver stiže ekipa Sakramento Kingsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare