Foto: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Nikola Jokić je snažnim zakucavanjem obeležio pobedu Denvera nad Portlandom (129:96), dok je Aleksej Pokuševski umeo da začini dabl-dabl u porazu Oklahome od Čikaga (103:105).

PROČITAJTE JOŠ

NBA magija na srpski način… Ako je Jokić već dokazana zvezda u najjačoj ligi na svetu, Pokuševski je na dobrom putu da skrene pažnju na majstorije iz zemlje košarke.

„Džoker“ je navikao ljubitelje NBA da uživaju u njegovim potezima, a bivši košarkaš Olimpijakosa, koji 26. decembra puni tek 19 godina, poprilično je zaludeo sve tokom predsezone.

Pokuševski pokazuje neverovatne veštine s visinom centra (213 cm) i potezima plejmejkera. Zvuči poznato, zar ne?

Ruki Oklahome koristi svaki minut na parketu, a dabl-dabl protiv Čikaga obeležio je maestralnim driblingom iza leđa kojim je prošao Laurija Markanena pre nego što je poentirao.

Demonstrirao je veliki talenat i pred Pokuševskim je sada da se dokazuje kad i zvanično krene NBA sezona.

Za prave izazove spreman je i Jokić, što je dokazao moćnim zakucavanjem protiv Portlanda. Nije mnogo igrao, niti šutirao, ali je uradio nešto što ne čini često, naprotiv.

Zato je srpski as saigrače na klupi Denvera bacio u trans, pa su se hvatali i za glavu kada su videli da najbolji NBA centar može i da zakuca. I to za špice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar