Photo: 2023 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Bez trojice igrača na crno-bele

Košarkaši Cedevita Olimpije dočekaće Partizan u ponedeljak od 17.30 u 8. kolu ABA lige, a njihov trener Simone Pjaniđani nema na raspolaganju sve igrače.

Italijanski stručnjak ne može da računa na plejmejkere Džastina Kobsa i Nikolu Radičevića, a povredio se i prvi centar Karlo Matković.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svesni smo težine zadatka. Za nas, svaki meč predstavlja novi izazov i test na kojem želimo da pokažemo napredak. Moramo da igramo čvrsto, igraćemo uz to i bez Karla Matkovića, pa ćemo opet morati da izađemo u drugačijem sastavu koji će biti „kraći“ i sa manje atleticizma u reketu. Moramo da pružimo odlučan otpor evroligašu koji ima visoke igrače, između ostalog dodali su toj visokoj liniji i Bruna Kabokla. Test koji je ispred nas nalaže da se borimo za svaku loptu, ali u isto vreme moramo biti najbolji u svakoj napadu“, rekao je trener Cedevite.

Matković je jedna od najboljih i najkonstantnijih igrača u timu, pa će Partizan imati veliku početnu prednost u reketu.

„Pred nama je vrlo zahtevan meč, svesni smo kvaliteta koje ima Partizan koji će u Ljubljani biti silno motivisan, jer je poražen u prethodnoj utakmici u ABA ligi. Tako da će sigurno uslediti reakcija sa njihove strane a naš zadatak je da damo sve od sebe i da pokušamo da iznenadimo. Posle utakmice sa Hamburgom imali smo malo vremena za pripremu ali učinićemo sve da se predstavimo u najboljem svetlu“, istakao je Gregor Glas, bivši košarkaš Partizana, a sadašnji Cedevite.

Tim iz Ljubljane će glavnu napadačku snagu imati u Klemenu Prepeliču i Jaki Blažiču, a Partizan će takođe biti oslabljen neigranjem Kevina Pantera, Uroša Trifunovića i Balše Koprivice, dok je upitan i Alen Smailagić.

Cedevita ima skor 5-2 u ABA ligi, baš kao i Partizan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar