Foto: Nova S

Ivan Lalić, dramski pisac, najavio je MVP titulu Nikole Jokića kao gost "Probudi se" na TV Nova S.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je tema bio Mikser Festival, Lalić je došao u emisiju u duksu Denver Nagitsa, pa je Nikola Jokić bio prva i centralna tema.

„Nijedan centar nije toliko dominirao, igrao kao plej i centar i krilo, on je promenio košarku, nikad nije postojala tolika razlika, kakva je sada između njega i Embida. Nismo svesni kakav je to uspeh. Viđenje njihove atletske košarke je promenio tamo, sve je objedinio. To je najinteligentniji igrač u Americi, nije fizički dominantan kao oni svi, atlete, sve nadoknađuje inteligencijom“, rekao je Lalić.

Posebno ga oduševljava Jokićev timski duh.

„On uvek kaže, kad dodam, srećniji sam jer smo srećni i ja i saigrač koji je dao koš. Taj čovek je toliko nesebičan, empatičan, mislim da ima status apsolutnog boga u Denveru. Imam dosta prijatelja sa kojima se čujem jer se budimo noću da gledamo Jokića. On je sada najbolji igrač lige, pa to je potpuno neverovatno.“

Američki šou biznis forsira druge zvezde, ali je i Jokić vremenom dobio velike simpatije.

„To je sistem, obrazac koji forsira najjače, najbrže, najdominantnije. Nekada je bio debeljuca, a služi se samoironijom, nekad se šali kako ne može da skoči. Kao da menja taj obrazac, dobio je simpatije, eto, stigao je buca iz Sombora… On je najniže plasirani igrač sa drafta, bio je 41. i jedva je ušao, Totalni luzer. Kaže, navikao sam da budem autsajder. A sad ima status Đokovića“, naveo je Lalić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare