Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić; Foto: Screenshot Youtube FIBA - The Basketball Channel

Iznenađenje dana u kvalifikacijama za Mundobasket desilo se u Sarajevu.

Košarkaši Bosne i Hercegovine savladali su Francusku sa 96:90 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i to nakon drame od dva produžetka.

PROČITAJTE JOŠ

Francuzi su loše otvorili susret, pa je domaćin brzo stigao do 28:14. Ipak, onda je Bosna i Hercegovina potpuno stala. Francuzi do poluvremena dolaze do prednosti od 40:28, a imali su i plus 12 početkom treće deonice (51:39).

Usledila je neverovatna serija od 20:0 domaćih igrača koji su došli do prednosti od 59:51.

Mogla je Bosna i Hercegovina i do trijumfa, ali je Evan Furnije zakucao na četiri sekunde do kraja za 76:76, pa se ušlo u produžetak.

Da sve bude utoliko impresivnije u pobedi Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić je bio isključen zbog pet ličnih grešaka, pa nije mogao da pomogne u drugom produžetku.

Nurkić je bio najzapaženiji akter susreta sa 21 poenom, devet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Džon Roberson (18) i Džanan Musa (17). Furnije je bio najefikasniji u Francuskoj sa 24 poena, dok je Geršon Jabusele dodao 16. Rudi Gober je stao na 10 poena i 14 skokova.

Nurkić je vodio rovovsku borbu sa Goberom, pa mu je u jednom trenutku i pukla arkada. Ipak, uspeo je da izdrži, a nakon pobede je dres poklonio legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović koju bezgranično poštuje.

BONUS VIDEO Trojka Jaramaza od table na isteku napada Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar