Foto: REUTERS / Edgar Su

Trener Gravelina, Serž Krevkur smatra da nema nikakvih šansi da se nastavi Prvenstvo Francuske, prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

“Zapravo, što više dani prolaze, veće su šanse da uvidite koliko je nastavak sezone iluzoran. Da li stvarno neko očekuje da se vratimo na teren za mesec dana? Skandalozno. Da li neko vidi situaciju u SAD i da li zaista misli da će se amreički igrači vratiti?”, pita se u razgovoru za „Lavoa du Nord“ belgijski stručnjak na klupi Gravelina.

Kaže da iznosi lično mišljenje, a ne stav kluba.

PROČITAJTE JOŠ

“Baš me ljuti (ta neizvesnost oko odlaganja). Više nije reč o pobedama ili porazima. Nije me briga za to. Najbitnije je zdravlje ljudi, a tek potom kompanije. “

Po njegovom dolasku, krajem februara, Gravelin je krenuo u žestoku borbu za opstanak u Pro A. To bi moglo da se desi ako se označi kraj šampionata bez konačnog ishoda.

“Kada je počela kriza, načuo sam da su gazde Gravelina, Portela i Roana (koji su takođe na dnu) izrazili nadu da će biti spašeni. I mogao sam tada da ih razumem, ali više ne. Ne radi se ovde o pobedi, porazu, ostanku u ligi… To je smešno. Postoje mnogo važnija pitanja. Više bih voleo da sam na terenu, čak i da izgubimo sve utakmice i ispadnemo u Pro B, nego da ostanemo zahvaljujući celoj ovoj situaciji. Ko može da misli drugačije?”, iskren je Krevkur.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram