Janis Adetokumbo i Bogdan Bogdanović
Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

I pored toga što je bilo upitno da li će Bogdan Bogdanović igrati, srpski košarkaš je uspeo da stisne zube i zaigra, ipak Milvoki je bio prejak za Atlantu, slavio je sa 125:91 i tako izjednačio na 1-1 u finalu Istočne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je imao limitiranu minutažu zbog povrede desnog kolena koja ga muči od šestog meča serije sa Filadelfijom. Nejt Mekmilan je odlučio da rizikuje, ali ne u potpunosti, pa je Bogdan imao nešto manje minuta nego što je to obično slučaj.

Za 18 minuta upisao je osam poena (3/6, 2/4 za tri) uz četiri ostvarene asistencije.

Milvoki je vodio tokom čitavih 48 minuta susreta, a pitanje pobednika je rešeno serijom od 20:0 pred kraj prvog poluvremena u trenucima kada je Milvoki već imao dvocifrenu prednost.

Ovo je treća uzastopna serija u kojoj Atlanta napravi brejk u prvom susretu, a onda ubedljivo izgubi u drugoj (ukupno -59 u ta tri susreta).

Podbacio je Trej Jang, koji je došao do devet izgubljenih lopti, što mu je negativni rekord u karijeri. Nakon čak 48 poena u prvom susretu, sada je stao tek na 15 uz dva skoka i tri asistencije, a Mekmilan ga je izveo na četiri minuta pre kraja treće deonice i od tada ga nije ponovo koristio.

Uz Janga su dvocifreni bili još Galinari (12), Kolins (11) i Rediš (11).

U Milvokiju je još jednom najbolji bio Janis Adetokumbo koji je postigao 25 poena za 29 minuta, a prekinuo je rekord franšize po broju uzastopnih mečeva sa 30 i više poena, te 10 i više skokova (stao na pet). Poslednji igrač koji je ovo uradio šest puta u plej-of mečevima bio je Šekil O’Nil 2002. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar