Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bogdan Bogdanović je u noći između četvrtka na petak odigrao meč sezone i tako pokazao da je povreda daleko iza njega. Sve ljubitelje košarke u Srbiji u subotu od 20.30 kada Atlanta Hoksi igraju protiv Los Anđeles Lejkersa, u okviru NBA Saturdays & Sundays, kada NBA 2K21 predstavlja utakmice u Primetime terminu.

Bogdanović je sa klupe ubacio 23 poena (9/14 šut iz igre, 5/9 za tri) Oklahomi uz šest skokova i tri asitencije i tako pomogao timu da dođe do sedmog uzastopnog trijumfa, što je najduži aktivni niz u NBA u ovom momentu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je propustio gotovo dva meseca košarke nakon povrede kolena, ali polako ulazi u prepoznatljiv ritam. „Namestio“ je ruku i sipao nemilice protiv Oklahome, a sada ga čeka susret sa Lebronom Džejmsom i po mnogima najboljom defanzivnom ekipom lige.

Bogdanović je pre povrede uglavnom bio starter u timu Atlante, a sada je prigrlio ulogu šestog igrača. Upravo je bio x faktor u prethodne dve sezone kada je imao istu ulogu u Sakramento Kingsima, a zaslužan je za to što klupa konačno doprinosi Atlanti i pravi dovoljnu prednost nad rivalima sa druge strane.

Poznato je i da Bogdanović ima poseban motiv kada igra protiv Lejkersa, pa je upravo ovom klubu 28. decembra 2018. godine ubacio trojku za trijumf uz zvuk sirene za 117:116. Bogdanović je postigao tri poena nakon akcije iz auta kada je pogodio preko 213 centimetara visokog Tajsona Čendlera!

Dva trenera se izuzetno dobro poznaju jer je Nejt Mekmilan iz Atlante bio pomoćnik Frenku Vogelu dok su radili u Indijani.

Denis Šruder igra protiv tima u kome je godinama igrao ulogu šestog igrača (koju sada igra Bogdan), pa i te kako dobro poznaje tim.

Mogla bi presudina da bude rola Džona Kolinsa, koji je jedan od velikih nada NBA lige. Protekle sezone je beležio više od 20 poena i 10 skokova, što su uspeli još samo Janis Adetokumbo, Džoel Embid i Karl-Entoni Tauns.

Sve oči će biti uprte u Lebrona koji juri novu MVP nagradu, u trci u kojoj mu je najveći konkurent upravo naš Nikola Jokić, ali i Entonija Dejvisa koji nikako da zaigra kao što je to radio prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar