Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Posle šest meseci u Atlanta Hoksima i Džordžiji, Bogdan Bogdanović nema za čime da žali, ponajmanje za Sakramentom i Kingsima. Za Nova.rs otkrio je i zašto.

Bogdanović bi sigurno imao drugačiju ulogu da je otišao u Milvoki Bakse na početku sezone, ali i da pre nekoliko meseci nije očekivao ovakav rasplet sa odlaskom iz Sakramenta.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je Vlade Divac napustio Kingse, bilo je pitanje kakva će biti sudbina Nemanje Bjelice i Bogdanovića u franšizi iz Kalifornije.

Za šutera su interesovanje pokazali Milvoki Baksi, dogovorili su trejd za Bogdana, ali pošto je dogovor bio mimo pravila, NBA ga je stopirala.

Atlanta Hoksi su uskočili ponudom od 72 miliona za četiri sezone i Bogdan je, umesto kod Janisa Adetokumba, otišao kod Treja Janga, jer Sakramento Kingsi nisu hteli da izjednače ponudu.

„Bilo bi sigurno drugačije, ne bi bilo ništa isto, pričao sam i sa njima ovde. Mi ovako i nismo bliski prijaatelji ali pričamo Tanasis i ja. Isto goidšte, igrali jedan protiv drugog, sretali se u gradu, Atini, Beogradu. Povezali smo se i on mi je to prvi rekao. I sad kad pričamo iz te perspektive, na način na koji igram i koji sam igrao protiv Milvokija. On je bio u fazonu ‘jao bili bismo bolji’. Ne znam da li bi bilo bolje ili gore, ali sigurno bi bilo drugačije. Mislim da bi bilo manje prostora jer im je ekipa složenija. Zna se ko šta radi i sistemski je više organizovana“, kaže Bogdanović na pitanje Nova.rs.

On je postao deo Adidas porodice i probaće da uz patike „BYW“ postane još efikasniji od dosadašnjih 16 poena i pedesetak posto šuta za tri poena poslednjih nedelja.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Dok njega čeka plej-of serija sa Njujork Niksima, dosadašnji klub, Sakramento Kingsi, još uvek kubure ispod crte i osmog mesta u zapadnoj konferenciji.

Nemanja Bjelica je iz Kingsa ubrzo otišao u Majami, pa će i on igrati plej-of protiv Bogdanovićevih nesuđenih Baksa.

„Sigurno da nisam imao neku želju da se vratim u Sakramento posle tog nekog nepoverenja. Čak i taj trejd Milvokija je dodatno uticao na to. Ali kada su pustili Divca sećam se, bilo je iznenada kad smo mi putovali za Srbiju. Gazda je dolazio na utakmice i nije delovalo da će se desiti preko noći. Nekako je bezveze stvarno ispalo, ali eto to je posao na kraju. Pratio sam Kingse igrali su dobro povremeno, mislim da ni oni ne znaju šta hoće. Odlučili su se za Foksa, a videćemo šta će sa Beglijem. Način na koji grade ekipu je bio dosta čudan u početku i kad sam ja dolazio nije mi bilo jasno sve i tu stajem“, rekao je Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar