Bogdan Bogdanović Atlanta Houks analiza
Foto: TAnjug/ Wendell Cruz/Pool Photo via AP

Košarkaši Atlanta Houksa su savladali Njujork Nikse na gostovanju pred 15 hiljada navijača rezultatom 107:105 u prvoj utakmici plej-ofa nakon dramatične završnice.

Dvojac Trej Jang i Bogdan Bogdanović je režirao važnu pobedu u uzbudljivoj završnici i na taj način doneo važnu pobedu Atlanti koja je napravila brejk odmah na startu serije.

PROČITAJTE JOŠ

Jang je koš za pobedu Atlante postigao 0.9 sekundi pre kraja, a Njujork u poslednjem napadu nije uspeo da pogodi i počelo je veliko slavlje.

Prethodno je srpski reprezentativac sa dve trojke u samoj završnici održao Houkse u životu i omogućio najboljem strelcu ekipe da flouterom na kraju reši pitanje pobednika.

Mučio se Bogdanović u prve tri četvrtine u šutu, ali je proradio kada je bilo najpotrebnije. U poslednjoj deonici je postigao tri od ukupno svoje četiri trojke i na taj način dao ogroman doprinos u veoma važnoj pobedi.

Vodila je Atlanta tokom prvog poluvremena i većim delom treće četvrtine i kontrolisala utakmicu, ali je Njujork nošen frenetičnim navijanjem kakvo dugo nije viđeno u NBA ligi, malo po malo uspevao da se vrati i preuzme prednost, a u jednom trenutku u završnici treće četvrtine i da se odlepi.

Tada je značajnu ulogu odigrao Lu Vilijams koji je ušao sa klupe i serijom poena vratio Atlantu u egal. Veteran je još jednom pokazao zašto je višestruki osvajač nagrade za najoljeg šestog igrača lige.

U poslednjoj deonici videli smo veliku borbu, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Njujork je igrao na krilima maestralnog Burksa i ofanzivnog skoka Gibsona, dok je Bogdanović sa Jangom držao ravnotežu na drugoj strani.

Ipak, u uzbudljivoj završnici, Atlanta je imala više sreća i živaca i došla do velikog trijumfa i preuzela prednost domaćeg terena.

U ekipi Houksa Jang je meč završio sa 32 poena (11/23 iz igre) uz 10 asistencija i 7 skokova, a najbolje ga je pratio Bogdanović sa 18 poena (7/15 iz igre), od čega 12 u drugom poluvremenu, sve trojkama (4/9).

Dvocifren učinak u Hoksima imali su još Lu Vilijams sa 13 i Džon Kolins sa 12 poena i 7 skokova, dok je Klint Kalepa dodao 9 poena uz 13 uhvaćenih lopti i dve blokade.

U ekipi Njujorka je blistao rezervni plejmejker Alek Burks sa 27 poena (9/13), ali nije imao adekvatnu podršku sve vreme.

Najbolje ga je pratio saigrač sa klupe Derik Rouz sa 17 poena uz po 5 skokova i asistencija, te nekoliko bitnih šuteva.

Po dabl-dabl su ostvarili Džulijus Rendl sa 15 poena i 12 skokova, te Ar-Džej Beret sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali su previše oscilirali tokom meča.

NBA rezultati

Filadelfija – Vašington 125:118

Finiks – Los Anđeles Lejkersi 99:90

Njujork – Atlanta 105:107

Juta – Memfis

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare