Foto: Printscreen Youtube

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa otkrio je razloge poraza od Portland Trejlblejzersa u prvoj utakmici prve runde plej-ofa zapada NBA lige.

Portland je slavio 123:109, a Nagetsima nije pomogla ni sjajna partija zvezde Denvera, jer je Jokić imao 34 poena i 16 skokova, ali samo jednu asistenciju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igrali su direktno, išli su ispod bloka u pik end rolovima i nisu toliko pomagali u mojim post-apovima ili prodorima. Bilo je to takvo veče“, počeo je Jokić.

On je pohvalio Dejmijana Lilarda koji može da prođe kroz odbranu, a onda napravi višak na krilima za otvorene trojke.

„Oni su stvarno sjajna ekipa, imali su 19 trojki, to je nešto što oni rade i proizvode u napadu. Šutirali su 47% iz igre i za tri, napadački su bili veoma raspoloženi, dali su 123 poena. Defanzivno možemo da popravimo da budemo bolji. Videćemo utakmicu i naše greške, moramo da budemo malo jači. Rotacija odbrambena mora da bude brža i kako da kažem, da ginemo jedan za drugog. Mislim da će nam to pomoći mnogo“, rekao je Jokić.

Uz to, ohrabrio je Majkl Porter Džuniora da nastavi da šutira, iako sada promašuje, jer će mu njegovi pogoci biti neophodni.

„Imali smo dobre nalete, pa loše, nismo bili konzistentni. To bi nam dalo nadu, da pokušamo celu utakmicu da igramo bez padova. Oni su normalni, ali kad ti ritam padne, da ne ode previše dole. Fokus 48 minuta ako je moguće“, kaže Nikola.

Somborac je više puta u prvi plan stavljao partije nauštrb ličnih statistika i priznanja i tako je reagovao i kada je bio upitan za činjenicu da je zvanično među tri kandidata za MVP priznanje.

„Dosadilo mi je iskreno više to“, zaključio je Jokić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar