Bogdan i Trej Jang; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bogdan Bogdanović plasirao se sa Atlantom u finale Istoka, što će posebno biti zanimljivo jer je rival Milvoki.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdanović je napravio pravi karijerni potez prelaskom iz Sakramenta u Atlantu, iako je i Milvoki bio opcija.

Kingsi su nastavili da tonu, bili su Bogdanu dobra odskočna daska da se prilagodi NBA ligi, ali je odsustvo plej-ofa i bilo kakvog takmičarskog ritma postalo ubitačno za našeg šutera.

Zato je odlazak u Atlantu bio pravi potez, 24. novembra prošle godine postao je igrač Hoksa, a dolazak Nejta Mekmilana je dodatno doprineo sve boljim partijama jednog od lidera košarkaške reprezentacije Srbije.

Pronađen je pravi timski balans u ekipi iako je lider Trej Jang, Bogdan je dobio odrešenije ruke i pravo poverenje u igri, nije ga preterano omela ni pauza od 11. januara do 28. februara zbog povrede.

Bilo je pre prelaska u Atlantu priče i o potencijalnom dolasku u Milvoki, do toga nije došlo, zbog čega mnogi navijači Baksa žale.

Ove sezone, odigrane su tri utakmice između Milvokija i Atlante, prvu je Bogdan propustio 24. januara zbog povrede. Tada su Baksi pobedili sa 129:115, kad je ekipu vodio Lojd Pirs, a valja napomenuti da meč nisu igrali Trej Jang i Klint Kapela.

Novi susret odigrao se 15. aprila i Milvoki je bio bolji sa 120:109 kao gost, a Bogdan Bogdanović upisao je na ovom meču 28 poena (10/20 iz igre, 6/12 za tri), uz sedam asistencija i šest skokova.

U poslednjem meču, 10 dana kasnije, Atlanta je nadigrala Bakse sa 111:104, Bogdan je imao još bolju šutersku partiju sa 32 poena (12/21 iz igre, 6/11 za tri), uz po tri asistencije i ukradene lopte.

U dva odigrana meča dokazao se protiv Baksa, te utakmice igrale su se pod vođstvom novog trenera, koji je Atlantu pretvorio u hit NBA lige, iako su na početku delovali kao tim koji će se maksimalno izboriti za plej-of i odigrati epizodnu ulogu.

„Underdog mentality“ bila je Bogdanova poruka posle plasmana u finale, kao potvrda da je uloga potcenjenog tima prijala Hoksima.

Sada je samo pitanje da li Bogdanovo desno koleno može da odgovori zahtevima finala, bio je pod znakom pitanja za majstoricu protiv Filadelfije.

Poslednjih 10 minuta nije igrao i bilo je vidljivo da je koleno na „hlađenju“, ali dobra stvar za Bogdana i Atlantu je što ima dovoljno vremena za oporavak, prvi meč se igra u četvrtak u 2.30 po našem vremenu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar