Bogdan Bogdanović NBA
Foto: Tanjug/AP Photo/Darron Cummings)

Indijana Pejsersi osvetili su se za jedan od najtežih poraza koji im je nanela Atlanta samo 24 sata ranije, ovog puta su slavili sa 133:126.

Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, nastavlja da upisuje sjajne brojke.

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta je na parketu proveo 38 minuta (daleko najviše od svih saigrača iz „jastrebova“), a to mu je bilo dovoljno za 28 poena (11/18 iz igre, 6/10 za tri), te po dva skoka i asistencije.

Bogdanović je pogodio šest trojki, ali i nekoliko šuteva sa linije za slobodna bacanja iz akcije kada izlazi iz dva vezana bloka. Na Tviteru Atlante ovo nazivaju „Bogi bucket“, a vrlo često nakon ove akcije srpski bek proigrava saigrače koji upisuju lake poene. To je akcija koja izluđuje protivničke odbrane jer u toj poziciji Bogdanović ima nekoliko različitih rešenja.

Ove večeri je dodao i novu dimenziju u igri jer je u jednom momentnu izgradio sebi poziciju u reketu i tako došao do poena.

Najefikasniji u Atlanti bio je Trej Jang sa 30 poena, četiri skoka i 10 asistencija, a zapažen učinak imao je Džon Kolins sa 25 poena i sedam skokova.

„Definitvno nas mnogo frustrira svaki puta kada izgubimo“, rekao je Jang.

Nejt Mekmilan, trener Atlante, govorio je prednosti koja je Indijana napravila u reketu (70:58) i činjenici da je imala čak 18 poena prednosti u trećoj deonici.

„Živeli su u našem reketu čitavo veče. Nismo mogli da ih zaustavimo tri četvrtine“, rekao je Mekmilan.

NBA rezultati

Petak

Šarlot – Čikago 99:120

Dalas – Bruklin 113:109

Toronto – Vašington 129:131 pp

Detroit – Memfis

Indijana – Atlanta 133:126

Golden Stejt – Oklahoma 118:97

LA Klipers – LA Lejkers 118:94

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar