Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Trejd Bogdana Bogdanovića iz Atlante Hoksa pre nekoliko meseci činio se kao nemoguća opcija, ali sada je situacija nešto drugačija.

Mnogi američki novinari tokom prethodnih nedelja najavljivali su velike promene u Atlanti. Za sada nije bilo većih trejdova, sem što su klub napustili Kameron Rediš i Solomon Hil. Umesto njih, kao zamena stigao je Kevin Noks, a po svemu sudeći najveće promene tek dolaze.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajnji rok za trejdove je 10. februar, a kao potencijalni igrači koji bi mogli da napuste Hokse pominju se Bogdanović i Džon Kolins.

Obojica su tokom ove, a pogotovo prošle sezone imali veoma bitnu ulogu u timu, a posle Treja Janga su verovatno najveće zvezde ekipe.

Kolins doprinosi svojim atraktivnim zakucavanjima i čvrstom odbranom, a Bogdan svojim šutevima, pre svega za tri poena.

Srpski reprezentativac ima ugovor do 2024. godine, a do tada bi trebalo da zaradi još 36 miliona dolara.

Amerikanci su istakli da je nekoliko timova zainteresovano za usluge Srbina, koji ove sezone prosečno beleži 12 poena, 3,8 skokova i 2,6 asistencije.

Pre svih izdvajaju se Los Anđeles Lejkersi, koji nisu zasijali onako kako se očekivalo pred start sezone. Jedini koji je na nivou je Lebron Džejms, Entoni Dejvis muke muči sa povredama što leđa, što kolena, dok je Rasel Vestbruk totalno podbacio.

Činjenica je da je Lejkersima potreban šuter, koji bi iskoristio Lebronova proigravanja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Krajem prošle godine novinar Džon Holinger koji radi za „The Athletic“ preneo je da bi bek srpske reprezentacije mogao da bude ključno rešenje za „jezeraše“.

„Uprkos svojim problemima, Bogi bi bio skoro pa savršen „fit“ kao sjajan šuter i igrač bez lopte u Los Anđelesu, mnogo korisniji nego Vejn Elington i Malik Monk u svojim sadašnjim ulogama“, naveo je on.

Ukoliko do toga dođe u suprotnom smeru mogli bi da odu igrači poput Tajlena Horton-Takera i Kendrika Nana, ali to su za sada samo nagađanja.

Atlanta je prošle godine bila najveće iznenađenje NBA lige, pa je dogurala do finala Istočne konferencije. Ipak, pokazalo se da je Milvoki preveliki zalogaj, dok su ove sezone, makar za sada Hoksi totalno podbacili.

Pod znak pitanja se sada stavlja i plasman u plej-in, pošto je Atlanta sada 12. na tabeli sa skorom 20-25.

Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Bogdanović je propustio oko mesec dana zbog povrede, a i dalje se nije profilisao kao konstantan igrač, bar što se tiče procenata šuta.

S druge strane, kada je na terenu vidi se da se dobro oseća, često priča sa Jangom, koji je i prvi asistent ekipe, a u timu do sada trzavica uopšte nije bilo.

Ipak, ukoliko želi prsten NBA lige u narednim sezonama, Atlanti su promene neminovne. Nije nemoguće da Hoksi ponude dvojicu igrača u zamenu za igrača Ol-star kalibra, koji bi sa Jangom činio okosnicu tima.

Neki su pominjali da bi Bogdan mogao da ode i u Filadelfiju, a nisu isključeni ni Boston Seltiksi.

Teško je pogoditi koja bi bila idealna destinacija za Srbina, ali bolju ulogu od one koju ima u Atlanti teško da može imati.

BONUS VIDEO Stef Kari srušio NBA rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar