Nejt Mekmilan opisao je šta je uradio sa Bogdanom Bogdanovićem
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bogdan Bogdanović igra najbolju NBA sezonu, a trener Atlanta Hoksa Nejt Mekmilan biranim rečima pričao je o srpskom asu i za Nova.rs.

Hoksi su u noći između ponedeljka i utorka savladali Vašington sa 125:124 i održali se na plej-of mestu pred poslednje tri utakmice ligaškog dela sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Trej Jang je bio najefikasniji kod pobednika sa 36 poena, Bogdan Bogdanović je bio drugi strelac tima sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Džon Kolins je doprineo sa 28 poena i osam skokova.

„Mislim da su Bogdan i Jang uradili dobar posao. Trej je imao nekoliko izgubljenih u prvom poluvremenu, ali samo jednu u drugom. Duga je utakmica, rekao sam im da skapiraju kako da reše to. Obojica su to uradili, lopta je kružila, pogađali su šuteve, defanzivno su bili dobri. Sve počinje sa njima dvojicom koji su se dobro postavili, na početku treće četvrtine se to promenilo i pronašli su ritam. Trej pronalazi Bogija u pozicijama gde mu odgovara i tu se zaista stvara hemija“, kaže Mekmilan.

S obzirom na to da Bogdanović u poslednje vreme igra u sjajnoj formi i da se od povratka posle povrede kolena i pronene trenera, promenio i kao igrač – pitali smo trenera Atlante kako je preporodio igru srpskog beka.

„Ja nisam uradio ništa osim što sam mu dao loptu. On je fantastičan šuter i stvarno radi mnogo na tome. Ono što je moj posao je da ga stavljam u pozicije gde može da bude produktivan. Tražim od krilnih centara i centara da krenu u ‘lov na glave’ i nađu ga na parketu, da postavljaju blokove za njega i Kevina Huertera“, objasnio je Mekmilan za Nova.rs.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Margot

Biranim rečima je ponovio koliko je srpski šuter značajan za „jastrebove“, sa kojima će prvi put u svojoj karijeri igrati NBA plej-of.

„Bogdanova mogućnost da koristi pik end rol situacije je takođe korisna i tu ga stavljamo. Nije to do mene toliko koliko do postavljanja akcija za njega“.

Briljantnu partiju prikazao je i Rasel Vestbruk, koji je ubacio 28 poena i imao je neverovatnu 21 asistenciju uz 13 skokova u tripl-dablu kojim je postavio istorijski rekord i nadmašio Oskara Robertsona.

„Pričamo o Oskaru Robertsonu i nedovoljno da bismo znali kako je ‘veliki O’ igrao, ali vidimo to u Vestbruku i načinu kako dominira. Ovo je Robertson radio odavno i naravno, mislim da je neverovatno videti igrača ovih dana da tako dominira. Vestbruk je veliki takmičar, radio sam sa njim u olimpijskom timu i poštujem njegovu igru“, istakao je Mekmilan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare