Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Postoje šanse, ali...

Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać potvrdio je da će Nikola Jokić igrati na Evropskom prvenstvu ove godine, a dotakao se i situacije oko Bogdana Bogdanovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski bek doživeo je povredu kolena zbog koje je operisan, a šanse da zaigra na Evropskom prvenstvu su minimalne.

„Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća“, poručio je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće tokom juna i jula. Prvo će u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naš tim 30. juna igrati protiv Letonije u Rigi, da bi 3. jula u Nišu srpska reprezentacija dočekala nacionalni tim Belgije.

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske. Nakon toga, na programu je Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra 2022.

BONUS VIDEO Intervju, Bogdan Bogdanović za Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare