Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Bogdanović i ekipa nastavljaju bitku za plej-of, noć velikog Grega Popovića

Košarkaši Atlante su posle dva vezana poraza savladali ekipu Los Anđeles Klipersa rezulltatom 112:106.

U pobedi Atlante je dominirao Trej Jang sa 27 poena i 11 asistencija, dok je srpski as Bogdan Bogdanović ubacio 11 poena. Mučio se Bogdan u šutu za tri poena ovoga puta jer je pogodio samo jednu trojku iz sedam pokušaja, ali je uspeo da razigra ekipu sa odličnih šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Uz Janga je u timu bio najefikasniji Huerter a 16 poena dok je KApela imao 14 poena i 11 skokova.

U redovima Klipersa je je odličan meč imao Hrvat Ivica Zubac sa 24 poena i 12 skokova, a isti napadački učinak je imao i Redži Džekson.

Atlanta je tako upisala 32. trijumf u sezoni i zauzima devetu poziciju na tabeli istočne konferencije, što bi joj donelo plasman u plej-in, dok je od direktnog učešća u plej-ofu deli šest pobeda.

Atalnta je vodila veći deo meča, ali nije uspevala da prelomi duel.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, da bi meč sa dva precizna penala odlučio igrač utakmice Tre Jang.

U sotalim mečevima je Orlando uspeo da savlada Minesotu sa 118:110 i tako uradi bitan posao za Denver jer su Timbervulvsi prvi pratioc ekipe Nikole Jokića i zaostau dve pobede uz meč više.

Sjajno veče je ponovo imao i Luka Dončić.

On je sa 30 poena i 14 skokova predvodio Dalas do pobede u Hjustonu – 113:100. Maveriksi su na dobrom putu da obezbede mesto u plej-ofu, imaju 41 pobedu i 26 poraza što ih stavlja na peto mesto zapadne konferencije uz trijumf više od Denvera.

Na terenu se našao i Boban Marjanović, ali za dva minuta nije imao nikakav učinak.

Poraz je doživela i Juta koja je u neizvesnoj zavrnici izgubila na gostovanju od San Antonio Sparsa u istorijskom meču za Grega Popovića.

„Ludi Srbin“, kako Popovič sam za sebe kaže, ostvario je 1,336 pobeda na 2,030 mečeva u NBA i tako postao trener sa najviše pobeda u istoriji lige.

„Bolje se osećam zbog pobede nego zbog rekorda jer Juta je strašan tim. Kvin Snajder i njegov stručni štab rade strašan posao. Imaju velike plej-of planove. Dobiti utakmicu protiv ovakvog tima je ono zbog čega se ovim bavimo, ne zbog rekorda. Zbog ovakvih pobeda. Oduševljen sam zbog trrijumfa i jako ponosan na momke kako su se borili“, rekao je jedan od najvećih trenera u istoriji lige, zahvaljujući ovom rekordu ne bi bila greška okarekteristati ga i najvećim.

Rekordnu pobedu posvetio je ljudima sa kojima je tokom svih ovih godina sarađivao u Teksasu.

„To je samo priznanje mnogim ljudima. Ovako nešto ne pripada samo jednoj osobi. Košarka je timski sport. grače učite da sve moraju zajedno, što je svakako bio slučaj u mom životu, sa brojnim divnim igračima, trenerima i osobljem sa kojima sam bio blagosloven da sarađujem. Podrška u ovom gradu je neverovatna. Navijači su uz vas u svakom trenutku. Svi zajedno delimo ovaj rekord. Nije moj, naš je. Zbog ljudi koje sam upravo pomenuto. To je njegova prava lepota. Na kraju, to je to. Neko će ga već oboriti jednog dana“, rekao je Greg Popović.

Time se samo dodatno zakuvala borba za četvrto mesto na Zapadu pošto Džez ima isti broj pobeda kao i Dalas i pobedu više od Denvera uz meč manje, pa nas očekuje uzbudljiva završnica ligaškog dela takmičenja.

Rezultati:
Orlando – Minesota 118:110

Atlanta – LA Klipers 112:106

Boston – Detroit 114:103

Hjuston – Dalas 100:113

Majami – Klivlend 117:105

Nju Orleans – Šarlot 120:142

Memfis – Njujork 118:114

San Antonio – Juta 104:102

Finiks – Toronto 112:117

LA Lejkers – Vašington 122:109

Foto: Screenshoot

BONUS VIDEO  Novak luduje i skače na parketu u dramatičnoj završnici sa Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar