Foto: NBA

Prve NBA utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i u oblasti Persijskog zaliva između ekipa Atlanta Houksa i Milvoki Baksa igraju se u "Etihad areni" na ostrvu Jas 6. i 8. oktobra u Abu Dabiju u 20 časova po lokalnom vremenu (18.00 u Srbiji).

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) je domaćin serije programa za angažovanja mladih košarkaša u saradnji sa Atlanta Housima i Milvoki Baksima povodom prvih utakmica Lige u UAE. Nedelja aktivnosti, koja  uključuje prvu Jr. NBA nedelju na Bliskom istoku, održava se od ponedeljka 3. oktobra do nedelje 9. oktobra i obuhvata gotovo 2.000 mladih, trenera i drugih učesnika iz sveta košarke iz Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) i čitavog Bliskog istoka i Evrope. Jr. NBA Week se sastoji od košarkaških klinika za mlade, kampova i prezentacija sa fokusom na podučavanju,  promovisanju zdravlja i zdravog života, kao i na osnaživanju novih generacija košarkašica i ženskih trenera. Događajima prisustvuju igrači i treneri Houksa i Baksa, NBA i WNBA legende, evropski NBA ambasadori, kao i direktor zadužen za omladinski razvoj i selektor košarkaškog juniorskog tima SAD Don Šouvolter.

PROČITAJTE JOŠ

U okviru Jr. NBA sedmice, igrači i treneri Houksa, među njima i Bogdan Bogdanović, u ponedeljak su održali tri simultana događaja za razvoj mladih na tri terena NYU Abu Dabi kampusu uključujući košarkaške klinike za dečake i devojčice iz prve Jr. NBA Abu Dabi lige i programa Abu Dabi specijalne olimpijade, kao i NBA FIT klinike za lokalnu omladinu sa fokusom na značaju zdravog i aktivnog življenja sa naglaskom na savesnost, pravilnu ishranu, odmor i oporavak (na fotografijama u prilogu). Učesnici Jr. NBA Abu Dabi lige prisustvovaće utakmici 6. oktobra.

NBA i DCT Abu Dabija su ranije ove godine pokrenuli prvu juniorsku NBA Abu Dabi ligu, omladinsku košarkašku ligu za 450 dečaka i devojčica uzrasta 11-14 godina iz lokalnih škola širom Abu Dabija. Partnerstvo uključuje i niz interaktivnih događaja za fanove na kojima se pojavljuju trenutni i bivši NBA igrači, uz seriju NBA FIT klinika koje promovišu zdravlje i zdrav život, i izložbeni događaj NBA 2K lige na Middle East Film & Comic Con.

Više od 220 muških i ženskih talenata iz regiona – uključujući petoro iz UAE – učestvovalo je u “Košarci bez granica” (BWB) ili na NBA akademiji, elitnim programima za razvoj košarke u ligi namenjenim vrhunskim igračima izvan SAD. Od 2019. godine, više od 500 dečaka i devojčica takođe su učestvovali u NBA školi košarke u Dubaiju (UAE), celogodišnjem programu za razvoj košarkaških veština za dečake i devojčice uzrasta 6-18 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar