Miloš Teodosić i Svetislav Pešić Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prvi čovek Evrolige ističe da smo u Srbiji navikli samo na zlatne medalje

Legendarni srpski košarkaš i sadašnji predsednik Evrolige Dejan Bodiroga komentarisao je neuspeh Srbije na ovogodišnjem Evrobasketu, kao i odluku da Miloš Teodosić ne bude deo nacionalnog tima, iako je prethodno bio njegov kapiten dugi niz godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Bodiroga je istakao da su srpski navijači „navikli na zlatne medalje“, te da ispadanje Srbije u osmini finala Evrobasketa ne doživljava kao neuspeh. Takođe, on se nada da će se Srbija plasirati na Svetsko prvenstvo naredne godine, ali mu je žao što u kvalifikacijama neće igrati NBA igrači.

Dotakao se i priče oko Miloša Teodosića i odluke Svetislava Pešića da ga izbriše sa spiska reprezentacije.

„Zasmetalo mi je što su stvari otišle van toga. I u prošlosti je bilo nekih stvari na određenim prvenstvima, ali su to stvari koje treba rešavati u kući, na pravi način“, naveo je Bodiroga.

Nada se da ćemo uskoro dočekati i zlatnu medalju.

„Svi mi koji smo pravili reprezentaciju svih ovih godina očekujemo i navijamo da će doći jednom i ta najsjajnija medalja“.

Bodiroga je protiv ideje da se u reprezentaciju dovede stranac sa domaćim pasošem.

„Mi imamo negde svoj identitet i sve ovo što se stvaralo dugi niz godina. Imamo i naš prepoznatljivi sistem rada, kao i stil, i ne vidim razlog zašto bi Srbija trebalo da ima stranca“.

„Neophodno je napraviti neku mrežu, neku bazu, jer bez toga jednostavno neće više biti prouizvodnje igrača kao što je bila nekada“, zaključio je Bodiroga.

BONUS VIDEO Pešić o Teodosiću: Odluka je moja, nije laka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare