Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Burse koje sa klupe predvodi Dušan Alimpijević savladali su Fenerbahče u meču 5. kola turskog šampionata rezultatom 84:73, dok je Efes poražen od Galatasaraja 92:85.

PROČITAJTE JOŠ...

Bursa je do pobede nad Fenerom stigla nakon što je dobila sve četiri četvrtine, a posebno ubedljivi bili su tokom druge deonice koju su dobili 21:15.

Alimpijevićevu ekipu predvodio je Alerik Friman sa 21 poenom, dok ej Enrdju Enrdjus dodao jedan manje. Sa druge strane, Nando de Kolo je ubacio 18, a Marko Gudurić, nekadašnji bek Crvene zvezde, je brojao do pet poena.

Feneru je ovo bio prvi poraz u sezoni i sad sa skorom 4-1 zauzima drugo mesto, iza Pinar Karšijake, dok je Bursa osma sa skorom 2-3.

Ni Anadolu Efes nije bio uspešniji, slavio je Galatasaraj sa 92:85, a u poraženom timu nije bilo Vasilija Micića ni Filipa Petruševa. Petrušev je van sastava ekipe za mečeve turskog šampionata od 2. oktobra i pobede nad Bešiktašom, dok je Micić poslednji meč odigrao osam dana kasnije u trijumfu nad Pinar Karšijakom.

Efes, kom je ovo bio drugi vezani poraz, se nalazi na petom mestu sa tri pobede i dva poraza iz pet utakmica, dok je Galatasaraj četvrti sa istim skorom, ali boljom koš-razlikom.

Bonus video: Intervju Bogdana Bogdanovića za Nova.rs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar