Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Janis je "zver", a to je svojim očima mogao da vidi i španski plejmejker

Kino Kolom, bivši igrač Crvene zvezde i reprezentativac Španije, oduševljen je partijom Janisa Adetokumba u prijateljskom susretu Grčke i „crvene furije“.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčka je u prijateljskom susretu savladala Španiju sa 86:70 u prepunoj „OAKA areni“, a najbolji igrač na meču bio je višestruki NBA šampion i bivši MVP NBA lige Janis Adetokumbo.

On je upisao 31 poen uz deset skokova za samo 20 minuta na parketu.

„Naravno da Janis pravi razliku na parketu. Nikada nisam video ništa slično u svom životu. On je jedan od najinteresantnijih igrača u evropskoj košarci. Siguran sam da će Grčka biti pretnja“, rekao je Kolom.

Janisa je veoma teško čuvati, u nekim situacijama i nemoguće, a Kolom je na pitanje da li neko može da ga zaustavi imao zanimljiv odgovor.

„Ne znam. Ako neko zna, neka mi kaže, molim vas!“.

Španija važi za tek šestog favorita na predstojećem Evrobasketu, a Kolom nije zabrinut zbog ubedljivog poraza od Grčke.

„Treniramo tek nedelju dana. Moramo da izvučemo pouke iz ovog meča. Tek smo počeli sa pripremama i imamo mnogo kvaliteta, ali moramo da budemo pre svega fizički jači. Grčka je bila bolja od nas“.

Kolom je prokomentariosao i atmosferi u „OAKA areni“ koja je za ovaj meč primila oko 15.000 ljudi.

„Uvek je lepo igrati u ‘OAKA’ areni, nismo se uplašili. Ovo je jedno od mojih omiljenih mesta u Evropi i navikli smo na ovakav ambijent. Počelo smo mekano, a oni su bili agresivni. Uspeli smo da se oporavimo u drugom poluvremenu, smanjili smo razliku na šest poena…“.

Bilo je reči i o šansama Španije na Evrobasketu.

„Borićemo se i videćemo dokle možemo. Vidite i sami da mlađa generacija dolazi. Trenutna je dobra, ali će nam budućnost biti još bolja. Mi smo Španija i borićemo se koliko god možemo“, podvukao je bivši igrač Crvene zvezde.

BONUS VIDEO Vasilije Micić iza zavese – šampion hladne glave

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar