Dejan Milojević
Foto:Filip Filipovic/STARSPORT

Milojević o odluci koja je iznenadila kompletnu košarkašku javnost u Srbiji

Pomoćni trener Golden Stejta Dejan Milojević prokomentarisao je odluku Svetislava Pešića da sa spiska reprezentacije za Evrobasketa izbriše Miloša Teodosića, dugogodišnjeg kapitena i lidera nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Milojević je bio gost podkasta sa Lukom i Kuzmom, a poručio je da način na koji je Pešić „precrtao“ Teodosića nije najbolji, te da uopšte nije ni trebalo da ga zove na pripreme.

„Ne znam razlog zašto je Teodosić otpao sa spiska i šta se tu tačno desilo. Treba da poštujemo to što je Teo uradio do sada uradio za reprezentaciju Srbije. Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš. Znači ne zoveš ga na pripreme, pa ga sklanjaš. Jedino, ne znam šta se desilo, ako je Teo ne znam šta napravio, mada mi ne deluje kao takav tip“, rekao je Milojević.

Prisetio se iskusni trener da je Pešić slične odluke donosio i u prošlosti.

„Radio je ove stvari Pešić i kada sam ja bio u nacionalnom timu 2001. godine, kada je potpuno podmladio sastav, iako su u odličnoj formi bili brojni iskusni igrači, Lukovski, Berić, Lončar i mnogi igrači i nikoga nije zvao. Čak je 2002. napravio sličan potez kao ovaj, gde je Šćepanović bio najbolji u finalu godinu dana ranije, a onda ga je sledeće godine vratio sa priprema. Teodosić je reprezentaciji dao mnogo i kao što Šćepa tada nije trebalo na taj način da bude sklonjen, nije trebalo ni Teo sada… Hoćeš da podmladiš reprezentaciju ili bilo šta drugo? Onda ga ne zoveš“, zaključio je Milojević.

Srbija je nakon otpisivanja Teodosića i Alena Smailagića ostala i bez Alekse Avramovića, koji će zbog povrede ruke morati da propusti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, ali i Evrobasket.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar