Foto: Privatna arhiva

Srbija ima još jedan veliki potencijal za budućnost - talentovanog Jovana Jovanovića iz Modriče, koji trenutno igra u Saragosi.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o momku kog u Španiji trenira Momir Ratković, a koji je zbog partija u Bosni i Hercegovini brzo privukao pažnju velikog broja skauta.

Dolazi iz košarkaške porodice, mlađi je brat Dušana Jovanovića, koji je uspešno igrao u mlađim kategorijama BiH, a lokalni mediji iz Bosne i Hercegovine pisali su da je bio u tefteru Barselone, Partizana, Cedevite, Crvene zvezde i Budućnosti.

Prvo se pokazao u Modriči u Ligi mladih RS, a tamošnji mediji pokazali su veliku želju da ga vide kao budućnost svoje košarke, iako postoji opcija da igra za Srbiju.

Prošao je kroz pripreme i okupljanja mlađih kategorija u obe reprezentacije, a za Nova.rs je opisao svoj rani karijerni put.

„Igram keca i dvojku, imam 15 godina i u maju punim 16, a godinu i po sam već u Španiji. Počeo sam u Modriči da igram i brzo su me videli drugi klubovi, u reprezentaciji. Bio sam na pripremama i Bosnje i Hercegovine i Srbije. Zadovoljan sam radom u klubu, ima napretka“, kaže Jovanović.

Njegov uzor nisu asovi današnjice, već legenda koju nije mogao da prati u zenitu karijere.

„Džordan je Džordan. Najbolji. Iako nisam mogao da ga pratim dok je bio aktivan, gledao sam ovako utakmice, seriju Poslednji ples.“

Imao je Jovan i lepu privilegiju da čuje savete od najtrofejnijeg evroligaškog trenera, a u njegov budući uspeh veruje i Dragan Albić Biska, legendarni Čačanin koja se nije profesionalno bavio košarkom, ali je prepoznavao brojne talente i deo je identiteta lokalnog Borca.

„Susret sa Željkom bio je nešto sjajno, posavetovao me je dosta i ostavio je baš upečatljiv utisak. U Beogradu smo se upoznali“, kaže Jovan.

Nema sumnje da, ukoliko se bude pravilno razvijao u Španiji, imamo lep zalog za budućnost i u reprezentaciji, ukoliko i KSS povuče adekvatne poteze.

Inače je pozicija plejmejkera osetljiva kada se pogleda skorija i malo dalja budućnost reprezentacije, imamo talente na unutrašnjim pozicijama poput Petruševa i Tristana Vukčevića, ali je na pleju slabija konkurencija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar