Foto: Promo

U Lazarevcu postoji košarkaški teren koji nosi ime po Stefanu Birčeviću, a svaki mladi zaljubljenik u basket iz ovog mesta sanja da krene stopama srebrnog reprezentativca.

Osvajač olimpijske, svetske i evropske vicešampionske titule sa “orlovima” vratio se u rodni kraj da pomogne lokalnom klubu KK Borac u ulozi sportskog direktora.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši as Partizana, a sada glavna uzdanica Kluža, svakodnevno iz Rumunije prati rad jedne nove generacije koja beleži zapažene rezultate. Upravo je to bila ideja kompanije Mozzart kada je 2016. obnovila teren u ovoj beogradskoj opštini – da se što više klinaca okrene igri pod obručima i da krenu Birčinim putem.

Zato je Mozzart ponovo posetio Lazarevac i u sklopu akcije “Novi dresovi za nove šampione”, košarkašima Borca donirao dva kompleta opreme.

Foto: Promo

“Mi smo mlad klub koji želi da privuče omladinu na košarkaške terene. Imamo veoma dobar juniorski tim koji je u vrhu kvalitetne lige i nadamo se tituli. Naši juniori igraju i seniorsku ligu, gde su se plasirali u plej-of. Druge selekcije takođe dobro napreduju. Imamo nekoliko igrača koji mogu da zaigraju ozbiljnu košarku, ako budu nastavili sa dobrim radom. Nadamo se da ćemo sledeće sezone napasti ulazak u B ligu, ukoliko nam finansije dozvole”, ističe Birčević.

Akcija „Novi dresovi“ upravo ima za cilj da pruži podršku niželigašima u borbi za viši rang, a do sada je oko 250 klubova širom zemlje dobilo opremu. Među njima su mnogobrojni košarkaški.

„Mozzart generalno radi sjajne stvari za razvoj košarke – ulaže u infrastrukturu i pomaže klubovima. Za mene je velika čast što je renovirani teren u Lazarevcu poneo moje ime, a zahvalan sam i na ovoj donaciji dresova za KK Borac. Drago nam je da Mozzart prepoznaje naš rad i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti“.

Borac postoji sedam godina i Birčević je tu od samog početka, a u međuvremenu je preuzeo funkciju sportskog direktora.

Foto: Promo

„Dušan Stevanović je pokrenuo celu priču, a sada veliku ulogu u stvaranju igrača imaju Moca Đorđević, Dušan Gašić, trener seniora Marko Ljubojević. Vladimir Ilić mnogo pomaže kao predsednik kluba, kao i tim-menadžer Radovan Milanović“, zaključuje proslavljeni reprezentativac iz Lazarevca.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić „driluje“ Balšu Koprivicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare