Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Blejk Grifin, čuveni američki košarkaš, odlučio je da se penzioniše u 36. godini.

Grifin je igrao kao krilni centar, a u NBA je bio od 2009. godine. Bio je izabran kao prvi pik na draftu, a nosio je dresove Los Anđeles Klipersa, Detroita, Bruklina i Bostona.

Svojevremeno je bio izabran za najboljeg rukija, a šest puta se pojavljivao na Ol-star utakmicama. Jednom je bio i pobednik takmičenja u zakucavanju. I dalje se pamti njegovo zakucavanje kada je uspeo da preskoči automobil.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom karijere je odigrao 765 mečeva (regularni deo sezone), a beležio je u proseku 19 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Nikada nije osvojio NBA titulu, a od priča da će karijeru završiti u Evropi, nema ništa.

„Nikad sebe nisam zaista zamišljao kao tipa koji će imati ‘pismo košarci’, najavu odlaska u penziju“. A ja i dalje neću biti taj tip. Ali dok sam razmišljao o svojoj karijeri, jedini osećaj kojem sam se vraćao i jedina stvar koju sam želeo da izrazim bila je zahvalnost. Zahvalan sam za svaki pojedinačni trenutak — ne samo za one dobre: pobede, nagrade, zakucavanja i nezaboravna vremena provedena sa porodicom, prijateljima, navijačima, saigračima i trenerima.. Mogao bih da nastavim o ljudima u mom životu koji su dali ogroman doprinos mojoj karijeri, ali u ovom kratkom nepismu, moram da se zahvalim svojim roditeljima, Tomiju i Gejl, i svom bratu Tejloru, na njihovoj bezuslovnoj podršci i vođstvu. Na kraju, moj agent Sam Goldfeder, koji je bio postojan glas razuma i moj ratni savjetnik – hvala vam. Jednako sam zahvalan za ne baš dobre trenutke: gubitke, povrede, mnogo operacija, lekcije, slomove srca, i to ne bi bilo (a) pismo za sportsku penziju bez priznanja ‘hejtera’ .’ Sva ova iskustva učinila su mojih 14 godina u ligi zaista nezaboravnim i ne mogu a da ne budem samo zahvalan. Košarka mi je dala toliko toga u ovom životu i ne bih ništa mijenjao. Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, dolazi obavezan deo ‘Uzbuđen sam zbog svog sledećeg poglavlja’: šalim se, završio sam.”

Džejms Harden gradi poziciju za šut
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar