zvezda-makabi Bili Beron
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga pobedili su Panatinaikos sa 112:83 i u velikom stilu obezbedili plej-of Evrolige posle zaostale utakmice šestog kola.

Panatinaikosu nije pomoglo ni sjajno izdanje Nemanje Nedovića, srpskog internacionalca koji je ubacio 20 poena za grčki tim, jer je Kevin Pangos bio nezaustavljiv na drugoj strani.

PROČITAJTE JOŠ:

On je imao 33 poena i čak 11 asistencija, ispratio ga je Vil Tomas sa 18 poena, Bili Beron je imao 12, a po 11 su postigla još trojica igrača, Gudaitis, Ponitka i Holins.

Izuzev Nedovića, u Panatinaikosu se istakao i Janis Papapetru sa 16 poena, dok je Eron Vajt bio strelac deset poena.

Ovo veče je bilo veliko i za Bilija Berona, nekadašnjeg beka i „praćku“ Crvene zvezde, jer je Beron postigao tri trojke iz sedam pokušaja.

Time je nanizao i 24. meč u kom je uzastopno pogađao trojku i izjednačio je rekorde četvorice igrača: Trajan Lengdona, Džastina Dentmona, Skotija Vilbekina i našeg Miloša Teodosića (sezona iz CSKA, 2014/2015).

Zenit je od starta meča bio dominantniji, rano je otišao na devet razlike, košem Vila Tomasa sredinom prvog perioda.

PAO je samo tokom te deonice i do poluvremena (47:40) uspevao da održi korak za motivisanim rivalom i u nastavku je poklekao.

Zenit će tako sa 20 pobeda i 14 poraza zauzeti osmo mesto u regularnom delu sezone i igraće protiv Barselone u plej-ofu.

Da je Zenit izgubio, Valensija bi imala šansu da se „ugura“ među osam najboljih.

Treba napomenuti da to za sada ne zanima igrače ekipe iz Sankt Peterburga, pa su u svlačionici posle meča napravili veliku žurku.

Pangos je slavio i individualno dostignuće, jer je sa 33 poena postavio lični i klupski rekord, ali je imao i rekordan indeks korisnosti – 41.

Doigravanje u Evroligi počinje 21. aprila, a dalje su prošli još i Fenerbahče, Real Madrid, Bajern Minhen, Olimpija Milano, Anadolu Efes, CSKA Moskva i Barselona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar