Foto: ABA league/Crvena zvezda/Dragana Stjepanović

Bentil zadovoljan startom sezone.

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli sezonu u ABA ligi i na otvaranju pred svojim navijačima pobedili MZT rezultatom 87:67.

Debi u zvančnim mečevima je imao Amerikanac Ben Bentil koji je za nešto više od 13 minuta na terenu postigao četiri poena uz po jedan skok i asistenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Krilni centar se osvrnuo nas svoj prvi zvanični meč i i probleme sa povredom koji ga muče.

„Počeli smo sezonu sjajno. Moramo da vidimo gde smo trenutno i da vidimo sve igrače na terenu. Bilo je zabavno. Imao sam malih problema sa zglobom na nozi, ali se osećam sve bolje. Bilo je sjajno biti na terenu sa momcima. Samo treba da nastavim sa terapijama jer nas očekuje mnogo veći izazovi“.

Bentil je prokomentarisao i partiju mladog Topića koji je proveoo 20 minuta na terenu i postigao šest poena uz pet skokova.

„On je sjajan, obožavam ga. Svi znaju koliko je naporno radio na treninzima i izašao je na teren i dao im do znanja da ume da igra, zaista mi se sviđa njegova igra“.

Bentil je imao priliku da oseti i atmosferu na tribinama, a raduje ga što su ovoga puta navijači bili uz njega.

„Bila je predivna atmoasfera. Radovao sam se da to osetim jer sam i ranije u Evroligi dolazio pred ovu pbuliku, sam što su tada navijali protiv mene, a sada su bili za mene. Bilo je zabavno.

Crvena zvezda je u meču sa MZT-om imala problema u skoku, ali je sa druge strane izgubila smao pet lopti.

„Skok je nešo na čemu moramo da radimo, trener će nam pomoći u tome. Imali smo samo malo izgubljenih lopti, što znači da smo imali više poseda. Kad gubiš malo lopti, to je dobra stvar“.

Zvezdu očekuje serija teških mečeva u narednom periodu. Prvo sledi početak Evrolige i gostovanje Efesu, pa derbi protiv Budućnosti u ABA ligi.

„Radujemo se sledećim izazovima i trudimo se da se spremimo za njih, ali isto tako oni moraju da budu spremni za nas“, poriučio je Amerikanac.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar