Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Košarkaš Filadelfija Seventisiksersa Ben Simons neće da odigra nijedan meč za Filu, javio je Adrijan Vojnarovski, poznati košarkaški novinar.

Simons, prema njegovim rečima, nije komunicirao ni sa kim iz Filadelfije još od druge polovine avgusta.

PROČITAJTE JOŠ:

Neće se pojaviti na trening kampu sledeće nedelje i definitivno želi da napusti Seventisikerse koji su ga draftovali 2016. sa prvog mesta.

Simons je svoju poruku čelnicima Filadelfije preneo još pre oko mesec dana, a koliko stvari nisu u redu pokazuju i moguće sankcije sa kojima se košarkaš suočava.

Klub može da mu uskrati platu, da ga suspenduje i kazni novčano pride, ali Simons je toga svestan i istrajava u odluci da napusti Filadelfiju i ode u novi tim.

Siksersi za sada nisu našli adekvatan klub u koji bi ga poslali i trejdovali. Podsećamo, Simons je u „grad bratske ljubavi“ stigao još 2016. godine, ali je tada propustio sezonu zbog povrede.

Zaigrao je u sezoni 2017/2018 i brzo se uz Džoela Embida nametnuo kao jedna od zvezda ekipe. Zameralo mu se što nema šut sa spoljnih pozicija, što je nadoknađivao atletskim sposobnostima i pregledom igre.

Prosečno je tokom četiri prethodne sezone u Filadelfiji imao 15,9 poena i 7,7 asistencija po meču, a tri puta je bio ol-star.

BONUS VIDEO: Poslednji ispraćaj košarkaške legende Dušana „Dude“ Ivkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar