Foto: EPA-EFE/Andrew Couldridge

Britanski bokserski šampion Entoni Džošua propušta šansu da zaradi 99 miliona evra zbog propadanja dogovora za borbu sa Tajsonom Fjurijem.

Džošua će braniti titulu šampiona sveta protiv Oleksandera Usika, predstojećeg vikenda i za tu borbu će inkasirati oko 17,5 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, umesto da se na stadionu Totenhema bori sa Fjurijem, u meču koji svi iščekuju, Tajson će imati i treći okršaj sa Diontejom Vajlderom.

Zbog toga su propali dogovori sa Džošuom, što Britanca, nosioca WBA, IBF, WBO i IBO titula ne zabrinjava.

„Za sto godina to neće biti tako važno i iskreno ne dopuštam da me to ometa. Roki Marćano, Džo Luis, Maks Šmeling, Muhamed Ali, Džek Džonson, Džek Dempsi, svi su oni imali većih problema u boksu“, rekao je Džošua za Dejli Mejl.

„Trebalo je da se borimo, pričali smo o tome i desiće se. Znam šta ljudi pričaju o politici u boksu, ali obećavam da ću pre kraja karijere uraditi sve što mogu da se borim sa Fjurijem“, dodao je Džošua.

Fjuri je pobedio Amerikanca Vajldera i uzeo WBC pojas februara 2020. godine. Njihova borba, treća po redu zakazana je za deveti oktobar u Las Vegasu.

Ukoliko Fjuri zadrži pojas i naknadno dogovori borbi sa Džošuom, imaće priliku da objedini titule u teškoj kategoriji. Podsećamo, Džošua i Usik se bore u subotu 25. septembra.

BONUS VIDEO: Sahrana Dušana Ivkovića, legende evropske košarke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram