FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Ben Simons, jedna od najvećih zvezda NBA lige, sve je bliži trejdu iz Filadelfija Seventisiksersa, i to u ekipu čiji je član i reprezentativac Srbije, Nemanja Bjelica.

Nakon neuspeha u finalu Istočne konferencije i poraza od Atlanta Houksa, Ben Simons je jedan od prvih na listi igrača koji su nepoželjni u Filadelfiji. Komentari su se pre svega odnosili na to, kako je Simons praktično „nevidljiv“ u momentima kada se utakmica lomi, te da nema dovoljno samopuzdanja da uzme i neke otvorene šuteve, pa čak i polaganja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ben Simons je prekinuo razgovore oko novog ugovora sa Seventisiksersima, a klub traži trejd opcije u kojima bi Simons promenio klub.

Pojavile su se glasine kako bi australijski bek mogao da pojača Sakremento, ali ispostavlja se da je trenutno najbliži Golden Stejt Voriorsima. Dogovori između dva kluba nedavno nisu postignuti, pošto je Golden Stejt odbio ponudu da u zamenu za Simonsa puste Endrju Viginsa, Džejmsa Vajsmena, kao i sedmog i 14. pika sa ovogodišnjeg drafta.

To je bila veoma ambiciozna i optimistična ponuda Siksersa, a ako žele da trejduju Simonsa moraće da traže manje od toga, pogotovo nakon Simonsovih partija u plej-ofu.

Ben Simons je za četiri sezone u Filadelfiji (275 utakmica) beležio prosečno 15,9 poena, 8,1 skok i 7,7 asistencija, ali nedostaci u igri su mu očigledni, a brojke umeju da zavaraju.

Prelazak u Voriorse potencijalno ne bi bio loš potez, upravo zato što su tamo Stef Kari i Klej Tompson, a lopta je u odlučujućim momentima u njihovom rukama, dok bi Simons što se toga tiče bio rasterećen i mogao bi da igra sa manje pritiska. Uz to, Ben je nesebičan igrač, ali šuterski nije ni blizu timu kakav ima Golden Stejt.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar