Foto: KSS

Ženska reprezentacija Srbije u baketu 3x3 nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos tome što su dve, možda i najuzbudljivije partije na celim kvalifikacijama, upravo odigrala naša ženska 3×3 reprezentacija, naše dame su ostale bez plasmana na FIBA 3×3 Evropsko prvenstvo koje će se u septembru održati u Parizu.

Prvi protivnik naših dama bila je reprezentacija Belgije. Gotovo celim tokom meča naše devojke su “jurile” prednost Belgijanki, da bi u poslednjem minutu i povele sa 16:15, ipak je meč otišao u produžetak u kome je Belgija bila snalažljivija i slavila 18:17.

Imala je Srbija još jednu priliku da nastavi borbu za plasman na EP, i to protiv Poljakinja. Meč je počeo na sličan način kao i protiv Belgije, ali su naše dame upornom borbom uspele da stignu Poljsku i na dva minuta pred kraj meča povedu sa 10:9. Usledile su greške i promašaji na obe strane, ali je Poljska ipak imala možda i više sreće, i trijumfovala sa 11:10. Na taj način naše dame su zauzele poslednje mesto u svojoj grupi bez mogućnosti za borbu za plasman na EP.

Uprkos porazu u oba meča, naše devojke su igrom i borbom koju su pokazale da im je mesto među najboljim evropskim ekipama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare