Foto: FIBA

Drugi o ovome mogu samo da sanjaju.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 postala je šampion sveta nakon što je u finalu turnira u belgijskom Antverpenu razbila Litvaniju rezultatom 21:16.

PROČITAJTE JOŠ

Od početka do kraja turnira je Srbija bila dominantna i iz meča u meč igrala sve bolje da bi kruna stigla u vidu lakih pobeda u polufinalu i finalu kada je bilo najpotrebnije.

Dejan Majstorović je proglašen za MVP turnira a sa svojom četvrtom titulom prvaka sveta ušao je u društvo Marka Savića i Dušana Domovića Buluta.

Jedan podatak posebno dokazuje dominaciju Srbije u ovom sportu.

Ovo je bilo ukupno sedmo svetsko prvenstvo i neverovatna peta titula za Srbiju. Po jedan trofej imaju SAD i Katar i to je to što se tiče šampiona sveta u ovom sportu.

Srbija pored toga ima i jedno srebro, dok se u listu osvajača medalja upisala i Holandija sa dva srebra i Fracuska i Letonija sa po jednim.

Tako, naša selekcija pored pet zlata na Svetskim prvenstvima ima i jedno srebro, a na Evropskom kupu imamo tri najsjajnija odličja i jedno srebrno. Evropske igre donele su nam jednu bronzu 2015. godine, a tu je i treće mesto sa Olimpijskih igara od prošle godine. To znači da je ovo bila ukupno 12. medalja na velikim takmičenjima za Srbiju.

Dominacija kakva nije viđena ni u jednom drugom sportu. Svaka čast majstori.

BONUS VIDEO Govor Majsotorvića nakon pobede u finalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)