Bravo majstori, Srbija je ovo čekala.

Reprezentacija Srbije postala je šampion sveta u baksetu 3×3 nakon što je u finalu savladala Litvaniju rezultatom 21:16.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je peto zlato na sedam svetskih prvenstava za Srbiju čime je nastavljena dominacija u ovom sportu.

Naši momci su od početka do kraja meča dominirali i potpuno razbili Litvance. Sjajan je u finalu bio Strahinja Stojačić koji je sa tri poena otvorio meč i doneo preko potrebnu sigurnost našem timu.

Odmah se na to nadovezao i sjajni Majstorović sa dva poena i Srbija je za čas posla došla do velikih 5:0 pre nego što su Litvanci postigli prve poene.

Igralo se poen za poen u tom trenutku, jer su i Litvanci počeli da pogađaju, a onda je usledila mala kriza naših. Kada su došli do sedam poena prednosti usledila je šuterska rapsodija rivala. Litvanci su u naredna tri napada pogodili tri puta za dva poena i brzo spustili razliku na tri poena.

To ipak nije previše pokolebalo naše momke.

Prvo Stojačić, pa zatim i dvojkom Majstorović vratili su mir u redove našeg tima, a onda je usledila i luda završnica. Stojačić je poentirao pod faulom i pogodio dodatno slobodno bacanje, što je dovelo Srbiju na 19:13 i korak do pobede.

Naši su u tom trenutku odlučili da puštaju lake poene Litvancima u reketu kako se šutevima za dva ne bi vratili u meč, a na kraju je pobedu doneo Branković.

On je fauliran pri rezultatu 20:16 i dobio je dva bacanja da reši pitanje pobednika.

Posle tajm-auta koji je zatražila Srbija, promašio je prvo bacanje, da bi drugim doneo pobedu i titulu.

Srbija - Litvanija 21:16

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar