Foto: fiba.basketball

Ponos srpskog sporta

Basketaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu koje je održano u Belgiji, preciznije Antverpenu.

PROČITAJTE JOŠ:

U finalu su naši momci bili bolji od Litvanije rezultatom 21:16, a boje Srbije su branili Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Marko Branković i Strahinja Stojačić. U “Kući košarke” su sumirali utiske nakon nedavno završenog prvenstva.

„Ostvarili smo još jedan dobar uspeh. Bili smo kao jedan, pokazali smo karakter, imali smo veliku želju da vratimo zlato Srbiji, koje smo propustili na prošlom Svetskom. Imamo Evropsko u Gracu, pa se nadam da se vidimo tad. U prvi dan smo ušli slabije, gubili smo obe utakmice, ali je bitno da smo se vratili i pobedili obe utakmice. Izdvojio bih Letoniju, to nam je bila najbitnija utakmica na Svetskom i posle toga sam bio siguran da ćemo uzeti zlato“, rekao je Majstorović.

Svoje utiske izneo je i bivši igrač, a sada trener reprezentacije Marko Ždero.

„Mogu da pričam iz ove perspektive kao trener. Iz ove druge uloge mi je jako drago. Nakon Olimpijskih igara smo podmladili sastav, koji je počeo sa Evropskim, a sada sa Svetskim zlatom. Bitno je da je ekipa na okupu, bilo je omogućeno da provedemo mnogo vremena zajedno, što nam je puno pomoglo“, istakao je Ždero.

Podsetimo, Srbija je osvojila peto zlato na Svetskom prvenstvu, po čemu je apsolutni rekorder.

BONUS VIDEO Zlato se vraća u Srbiju, basketaši šampioni sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar