Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP / Profimedia

Korona ne posustaje, ali ne predaje se ni košarka, samo izgubi po koju bitku. Poslednju je izgubila u Francuskoj, odakle Danilo Anđušić, košarkaš Burža, za Nova.rs otkriva kakva je situacija.

Burž je fenomenalno počeo sezonu, nanizao četiri pobede u prve četiri utakmice, a posle prvog poraza, od Huventuda, zaustavila ga je i korona.

Dobra vest iz Francuske je da među pozitivnima na Covid-19 nije srpski bek Danilo Anđušić.

PROČITAJTE JOŠ

„Letos sam ja to sve pregurao, pa sam valjda još zaštićen“, kaže Anđušić za Nova.rs.

Zbog novonastale situacije Burž nije otišao u Italiju na megdan Veneciji, u okviru 3. kola Evrokupa, a taj meč bio je planiran za sredu.

„Imamo sedam pozitivnih igrača i zato se ne igra utakmica. Ne znamo još kako će se završiti, da li će možda biti odložena utakmica ili će biti registrovana 20:0. Iskreno, nadam se da će se odložiti“, nada se Anđušić, koji je nedavno za Nova.rs pričao o sjajnim partijama, čudnoj košarkaškoj sezoni, porodici, susretu sa Partizanom…

Bivši igrač Hemofarma, Mege, Partizana, Virtusa, Valjadolida, Bilbaa, Anvila, Parme, Uniksa i Igokee veruje i da će uskoro moći da se vrate obavezama.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Sada čekamo sedam dana da prođe, pa ekipa u ponedeljak opet radi testove i ako budemo imali više od osam igrača, vraćamo se utakmicama. Mi koji smo negativni radimo još jedan test danas (utorak, prim.aut) i ako budemo opet negativni, nastavljamo sa treninzima“, dodaje Anđušić.

Inače, Burž je u Evrokupu u grupi sa Huventudom, Partizanom, Uniksom, Venecijom i Bašehšehirom.

Što se tiče francuskog prvenstva, Burž je već poslao zahtev čelnicima lige da se odloži utakmica protiv Limoža planirana za vikend.

Jasno je da korona neće odustati, a evropska košarka je u velikom problemu. Pozitivnih slučajeva na novi virus sve je više, Zenit zato nije otišao na duplo kolo Evrolige u Španiju, a poslednji primer je Unikaha koja verovatno u Evrokupu neće moći na megdan Budućnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar