Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Screenshot Twitter Oklahoma city Tunder

Košarkaši Majamija savladali su Oklahomu sa 103:90, a Aleksej Pokuševski je odigrao jedan od najboljih mečeva u novoj NBA sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je uradio ono što je Majk Degnolt tražio od njega pre početka sezone. Najavio je strateg Oklahome da će Pokuševski imati manje minuta nego prethodne sezone, a sve sa ciljem da pronađe načine da bude efikasniji i kada provodi manje vremena na parketu.

Pokuševski nije bio starter, a na parketu je proveo 16 minuta. Ipak, sjajno ih je iskoristio jer je postigao 11 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Pogodio je pet od šest šuteva, a jedini promašaj došao je sa linije za tri poena (1/2).

Postigao je Pokuševski trojku nakon visoke parabole, a zatim je imao i jedan prodor kada je oko sebe imao tri igrača rivala, a sigurno je pogodio.

Trojka pokuševskog došla je u poslednjim trenucima treće deonice kada je uspeo da približi Oklahomu na samo sedam poena zaostatka (74:67).

Najefikasniji u Majamiju bio je Tajler Hiro sa 26 poena, sedam skokova i šest assitencija, a navijači su nakon susreta komentarisali da se njegov bljesak ne bi desio da ga je tokom susreta čuvao upravo srpski košarkaš.

Najveću podršku u redovima Hita imao je od Dankana Robinsona koji je postigao 21 poena za 31 minut na parketu. Majami je uspeo da upiše deveti trijumf u sezoni, iako nisu igrale prve dve zvezde Džimi Batler i Bem Adebajo.

NBA rezultati

Utorak

Klivlend – Boston 92:98

Detroit – Sakramento 107:129

Vašington – Nju Orleans 105:100

Atlanta – Orlando 129:111

Njujork – Indijana 92:84

Dalas – Denver 111:101

Memfis – Hjuston 136:102

Minesota – Finiks 96:99

Oklahoma – Majami 90:103

Portland – Toronto 118:113

LA Lejkers – Čikago 103:121

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar