Aleksandar Džikić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić kaže da će meč sa Zvezdom biti težak, jer je i oslabljena propisno namučila Fenerbahče.

Zvezda je izgubila 61:57 na startu nove sezone u Evroligi, iako nije bilo ni Maika Cirbesa, ni Ognjena Dobrića i Branka Lazića, kao ni Erona Vajta.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli protiv Budućnosti igraju u ponedeljak uveče od 21 sat meč drugog kola ABA lige.

„Obe ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu“, rekao je Džikić za klupski sajt.

Budućnost je, zbog kadrovskih problema u crveno-belima, očekivala Luku Mitrovića na poziciji centra.

„Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na ‘petici’ i Kalinićem na poziciji krilnog centra, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača. Uz to, biće to prva utakmica protiv igrača koji je promenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to“, istakao je Džikić.

Treba podsetiti da je Luka Mitrović prošle sezone igrao za Budućnost, a da je i Nikola Ivanović, dugogodišnji prvotimac Podgoričana sada jedna od okosnica Zvezde.

BONUS VIDEO: Macura je bio dobar košarkaš, sada je još bolji kvizoman

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar