Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedili su Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0 (1:0), u meču 12. kola Superlige. Strelac jedinog gola bio je Rikardo Gomeš iz penala, posle mnogo bure, VAR intervencije i dva isključenja.

Crno-beli su uspeli da nastave seriju pobeda i dodatno odmaknu Crvenoj zvezdi na tabeli domaćeg šampionata, na kojoj zauzimaju prvo mesto.

Napredak posle 12 odigranih utakmica ima po šest pobeda i poraza, pa je u gornjem delu tabele. Tim Aleksandra Stanojevića je trijumfom, bar privremeno, pobegao Zvezdi na osam bodova viška, mada crveno-beli imaju meč manje od kluba iz Humske.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred Partizanov meč sa Napretkom je ostala nedoumica hoće li na tribinama biti navijača Partizana, pošto su Kruševljani najavili zabranu njihovog prisustva, ali ih je bilo i bodrili su goste.

Prvo poluvreme počelo je turbulencijama na terenu i ranim čarkama između Raškovića i Pantića. Danilo Pantić se vratio u startnu postavu crno-belih, ali nije u formi u kakvoj je bio na samom početku sezone. Hteo je to da nadoknadi voljnim momentom, ali je dobio samo žuti karton.

Mitar Ćuković je u četvrtom minutu prvi uputio udarac prema golu Partizana. Ostavljeno mu je previše prostora, istrčao je po levoj strani, ali je Stevanović odbranio.

Samo četiri minuta kasnije na terenu je nastao karambol. Ćuković je gurnuo Rikarda Gomeša s leđa, sudija Nenad Minaković je pokazao na belu tačku. Ćuković je dobio crveni karton, a sa tribina se začulo skandiranje „lopovi, lopovi“. Gomeš je namestio loptu i šutirao, golman Vasiljević mu je odbranio, ali je sudija procenio da je izašao ispred gol linije, pa je penal ponovljen, a Rikardo je iz popravnog bio precizniji za 1:0.

Foto: FK Partizan

Milan Spremo je u 17. minutu šutirao malo pored stative, Partizan je nanizao više kornera, ali malo pravih šansi i uzbuđenje je pred poluvreme bio još jedan udarac igrača Napretka – Raškovića u 37. minutu.

Taj udarac po zemlji je Stevanović s mukom odbranio, ali je sačuvao svoju mrežu, pa je na poluvremenu ostalo 1:0 za Partizan.

U drugom delu bilo je daleko manje uzbuđenja, posebno u poređenju sa uvodnih 15 minuta… Crno-beli su uspešno sačuvali vođstvo iako su i oni ostali s igračem manje, pošto je Slobodan Urošević dobio drugi žuti karton jer je s leđa faulirao Jovanovića u kontri i sudija Minaković mu je pokazao crveni karton u 54. minutu.

Trener gostiju je izmenama sačuvao prednost, Partizan je do kraja uspeo da odbije sve pokušaje Kruševljana koji se nisu pretrgli u ofanzivi, pa su sva tri boda otišla u Humsku.

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

(Gomeš 12 p)

Stadion: Mladost, Kruševac; Kapacitet: 10.331; Sudije: Minaković.

Crveni karton: Ćuković u 8. minutu (Napredak), Urošević u 54. (Partizan)

Napredak: Vasiljević – S. Jovanović, Marinković, Mršić, Tomić, Spremo, Marjanović, Rašković, Đ. Jovanović, Ćuković, Bačanin (od 69. Đuričković). Trener: Milan Đuričić.

Partizan: Stevanović – Vujačić, Zdjelar, Šćekić, Miljković, Miletić, Urošević, Pantić, Jović (od 57. Terzić), Marković (od 57. Obradović), Gomeš. Trener Aleksandar Stanojević.

Superliga Srbije, 12. kolo:

Nedelja:

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

(Gomeš 12)

Mladost – Novi Pazar 3:0 (1:0)

(Cvetković 36, Danoski 51, 54)

Crvena zvezda – Metalac 3:1 (1:1)

(Falko 10, Ivanić 63, Kanga 90+3 pen – Stuparević 39)

Vojvodina – Radnički Niš 1:1 (0:1)

(Topić 70 – Arsić 34)

Subota:

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

(Ratkov 47 – Čolović 38, Kajević 67)

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

(Tomović 79)

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

(A. Stanisavljević 31, Vujnović 36, 72, F. Stanisavljević 78)

Petak:

Radnički Kragujevac – Kolubara 0:2 (0:0)

(Đuranović 49, Mladenović 90+1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

KRAJ

83′ Partizan tražio drugo isključenje Napretka

Duži prekid je usledio u samom finišu posle duela Miletića i Marjanovića, kada su gosti tražili isključenje domaćeg igrača, ali sudija Minaković mu nije pokazao drugi žuti karton.

81′ Komplikuju crno-beli u napadu

Stvorila se gužva pred kaznenim prostorom Napretka, petljali su malo Gomeš i Natho, pa je izostala veća opasnost po domaćina. Potom su zbog koškanja na sredini terena po žuti karton dobili Marjanović i Zdjelar.

Foto: FK Partizan

77′ Rikardo opasan, Vasiljević siguran

Odličan prodor Rikarda Gomeša po levom krilu, tražio je nekog od saigrača u sredini, ali je golman Vasiljević bio spreman.

71′ Dele se žuti kartoni

Ništa se ne dešava značajno na terenu u Kruševcu, požuteli su samo Tomić kod domaćina i Gomeš u gostujućem timu.

65′ Napredak sve ofanzivniji

Odlučili su Kruševljani da probaju da izjednače rezultat kada su ekipe brojčano izjednačene, našao se i Bačanin u šansi pred golom Stevanovića, ali su Vujačić i Miletić uspeli da otklone opasnost.

Foto: FK Partizan

57′ Dve izmene u Partizanu

Morao je da reaguje trener Stanojević zbog isključenja Uroševića, uveo je Obradovića umesto Lazara Markovića kako bi pokrio rupu na levom beku. Osvežio je i ofanzivu, šansu je dobio mladi Terzić umesto Jovića.

54′ CRVENI ZA UROŠEVIĆA

Drugi žuti karton dobio je Slobodan Urošević, s leđa je faulirao Jovanovića u kontri i sudija Minaković mu je pokazao crveni karton. Sada i Partizan ima desetoricu na terenu.

47′ Marković opasan

Probao je najpre Nemanja Jović, zatim i Lazar Marković koji je s desnog krila ušao u sredinu i levom nogom pokušao da savlada Vasiljevića, ali je golman Napretka teško sačuvao mrežu.

Foto: FK Partizan

Prvo poluvreme:

45+2′ Spremo šutirao iz slobdnjaka, Jović bio u šansi

Spremo je sedam minuta pre kraja poluvremena pogodio živi zid, dok je koji minut pre sudijske nadoknade Spremo izbacio loptu ispred Jovića, a u još jednoj situaciji je Vasiljević dobro reagovao i odbranio, pa je ostalo 0:1 za Partizan na poluvremenu.

37′ Opasan šut Raškovića!

Po zemlji u dalji ugao sa desne strane, Stevanović je morao da se baci i ispruži koliko je dugačak da bi odbranio neugodan udarac igrača Napretka.

35′ Spremo oprobao „praćku“

Ponovo je probao najagilniji igrač Napretka u dosadašnjem toku meča, Spremo je šutirao sa distance i odbranio mu je Stevanović.

30′ Žuti za Pantića

Prekinuo je akciju Napretka i za to je kažnjen javnom opomenom.

24′ Ređaju se korneri i pokušaji Partizana

U nekoliko situacija su lopte posle centaršuteva i pokušaja crno-belih prolazile pored stative gola Vasiljevića. Pantić je posle greške Bačanina pogodio spoljni deo mreže, Marković nije dobro ispratio centaršut Miljkovića.

17′ Opasan šut Sprema!

Na levom boku mu je ostavljeno prostora, šutirao je sa distance, lopta je „prozujala“ pored stative golmana Stevanovića.

15′ Faul Gomeša u napadu

Pokušava Napredak da iznese loptu na polovinu rivala, ali ima poteškoća, pa preskače sredinu. Gomeš je veoma agresivan na lopti, pa je napravio i jedan faul u napadu.

12′ GOOOL! Ponovljen je penal Rikarda, 1:0 za Partizan

Sudija Minaković je procenio da je Vasiljević izašao korak ispred svoje gol linije i odlučio da ponovi penal Partizana, Gomeš je ovog puta šutirao snažnije i preciznije u desnu stranu i to je bio gol.

10′ Brani golman Napretka!

Golman Vasiljević je uspeo da rukom odbrani penal Rikardu, a lopta se od stative odbila van gola.

8′ Penal za Partizan!

Rikardo je oboren u kaznenom prostoru s leđa, Ćuković je dobio i crveni karton zbog starta s leđa jer je odgurnuo igrača Partizana.

Foto: Srdjan Stevanovic//Starsport

4′ Solo prodor Ćukovića, evo pretnje za Partizan

Dosta je prostora ostavljeno igraču Napretka, a Ćuković je to znao da iskoristi, ali nije dovoljno snažno šutirao prema golu Stevanovića, pa je čuvar mreže crno-belih rutinski intervenisao.

3′ Odmah prve čarke na terenu

Rašković i Pantić su bili u duelu, srećom gužva je brzo otklonjena. Rano se i Marko Bačanin našao u ofsajdu, iza leđa odbrane Partizana.

1′ Počeo je meč u Kruševcu!

Sa centra su krenuli igrači Napretka.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o propalom transferu u Real Madrid zbog bolesti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare