Foto: Starsport

Košarkaš Srbije Aleksa Avramović kaže da će njemu i saigračima biti potrebno vreme da se uhodaju u odbrani posle tesne pobede nad Letonijom.

Srbija je pobedila Letonce sa 101:100 u prvom meču kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma važna pobeda, ne možete da verujete koliko je bilo teško! Znamo koliko su bitne ove utakmice, prva utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koju smo dobili kod kući protiv uigrane Letonije. Mislim da samo ova dvojica iz NBA nisu igrali i ovo im je najbolji sastav. Mi smo počeli utakmicu slabo u odbrani, možda ne mogu da kažem ni slabo, nego su oni pogađali neke nerealne šuteve i digli samopouzdanje na jedan jako visok nivo. Na kraju je utakmica bila traktivna za gledaoce, 201 koš“, rekao je Avramović za Sport klub.

Dodao je da je zadovoljan igrom svog tima u napadu, a istakao je u prvi plan Miloša Teodosića kao lidera koji je povukao tim u početku.

Aleksa je poželeo i Stevanu Jelovcu da se oporavi posle moždanog udara i dodao da se moli za saigrača iz nacionalnog tima.

„Odigrali smo odlično u napadu, imali smo mnogo asistencija. Miloš Teodosić nas je povukao na početku posle smo i mi ostali morali da dodamo gas jer smo znali da ne možemo da se oslonimo na jednog igrača. Zahvalio bih se navijačima, oni su nas nosili u poslednjoj četvrtini i bez njih teško da bi ovo bila pobeda. Pobedu posvećujem Stevanu Jelovcu, momku kog sam ovde upoznao u reprezentaciji i sjajan je momak. Želim mu da pobedi u ovoj životnoj bici, verujemo da će se izboriti i molimo se Bogu“, naglasio je Avramović.

Kvalifikacije za Mundobasket 2023, prvo kolo (četvrtak):

Srbija – Letonija 101:100

Belorusija – Turska 84:70

Izrael – Poljska 69:61

Slovačka – Belgija 57:83

Nemačka – Estonija 66:69

Velika Britanija – Grčka 78:69

Švedska – Finska 72:62

Hrvatska – Slovenija 76:74

Standings provided by SofaScore LiveScore

VIDEO: Aplauz za Pešića kada je ušao u halu „Pionir“

Srbija sledeći meč igra u Monsu protiv Belgije 29. novembra.

„Biće mnogo rasterećenije, moramo u odbrani da pohvatamo sisteme koje selektor od nas zahteva. Svi smo bili malo nekako pogubljeni. Ovo je vrlo kratak vremenski period da se spremite. Dobijate previše informacija, ali ne možete da verujete koliko je lakše kad se pobedi, verujem da ćemo lakše odigrati mč protiv Belgije“, zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO: Dečko, nije ti ovo NBA! Smailagić dao trojku, borio se za loptu, pa moćno zakucao

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar