ABA 2 liga igraće se u "balonu" a onda plej-of i plej-aut
Dušan Tanasković igraće u ABA 2 za Mladost iz Zemuna; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

ABA liga počinje sledećeg vikenda, a druga liga regionalnog takmičenja neće krenuti prema planu, već će se igrati u takozvanim "balonima".

Predlog je da se ABA 2 kompletno odigra u „mehuru“, na jednom, odnosno tri različita mesta, nešto slično kao što je organizovana završnica u NBA lig, saznaje Nova.rs.

I što se pokazalo kao pravo rešenje, jer se košarka igra u bezbednim uslovima i igrači su maksimalno zaštićeni.

PROČITAJTE JOŠ

Izvesno će u ABA 2 doći i do skraćenja sezone i neće se igrati dvokružno, svih 26 kola, već će biti odigrano 13 rundi uoči plej-ofa i plej-auta.

Plan je da u novembru bude prvi „balon“, u jednom od gradova iz kojih su učesnici ABA 2, a da u januaru 2021. godine bude drugi za ligaške mečeve.

U prvom bi se odigralo šest ili sedam kola, a u drugom preostalih sedam ili šest od ukupno 13.

Potom bi usledili plej-of, najverovatnije sa osam ekipa, i plej-aut, i doigravanje bi trebalo da bude u martu, smešteno u treći „mehur“.

Predstojeće sezone u drugom rangu na Jadranu igraće tri srpska tima – zemunska Mladost, Sloboda Užice, Zlatibor, kao i Gorica, Helios, Lovćen, MZT, Podgorica, Rabotnički, Široki, Sloboda Tuzla, Spars, Studentski centar, Sutjeska.

ABA se odlučila na ovakav potez zarad bezbednosti i zaštite samih učesnika, iako će troškovi lige, koja „pokriva“ sve (sudije, smeštaj ekipa…), biti veći nego da se igra na uobičajen način.

Mnogi klubovi ne bi imala finansijska sredstava za obavezna i česta testiranja na koronavirus prilikom putovanja, pa je ABA donela važnu odluku kako bi moglo da se igra i u drugom rangu na Jadranu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar