Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Blokiran račun ABA lige i inficiran igrač Cedevita Olimpije koronavirusom koji je igrao meč sa Krkom i na poluvremenu saznao da je pozitivan, nameću logično pitanje da li je ugroženo takmičenje u regionalnoj ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Na radost onih koji vole košarku – nije, saznaje Nova.rs. Narednog vikenda uprkos blokadi i koroni igraće se sve utakmice, osim mečeva Primorska – Cedevita Olimpija i Krka – Igokea.

Do danas su svi u ABA ligi verovali da igrači Cedevite Olimpije i Krke neće ići u karantin, ali je sada ipak odlučeno da će u njemu morati da ostanu do 13. oktobra. S obzirom na to da su svi igrači sada negativni, karantin se računa od trenutka pojave infekcije, što je bilo početkom meseca, a ne od danas kada je doneta odluka.

Cedevita Olimpija logično večeras ne može da igra utakmicu sa Bursasporom u Evrokupu, koja je otkazana, a svi igrači se nalaze izolovani u jednom hotelu gde imaju uslove da treniraju. Ekipa iz Slovenije 13. oktobra, po izlasku iz karantina, igraće sa Gran Kanarijom utakmicu Evrokupa, 16. bi trebalo da se u ABA ligi sastanu sa Splitom u 3. kolu, potom 20. gostuju Trentu (Evrokup), a po povratku iz Italije i pre nego što krenu za Beograd da sa Partizanom odmere snagu 24. oktobra u 4. kolu, trebalo bi da odigraju odloženu utakmicu 2. kola ABA lige sa Primorskom.

Krka će, takođe, svoju odloženu utakmicu sa Igokeom odigrati između 3. i 4. kola ABA lige, dakle, između 20. i 23. oktobra.

Što se tiče blokiranog računa tu je situacija malo komplikovanija, ali problem nije nerešiv. ABA liga, koja finansira troškove takmičenja, ima dovoljno novca, međutim on je sada blokiran na računu Rajfajzen banke u Zagrebu. Narednih par nedelja neće biti problema, a on će nastati ukoliko se agonija produži.

Za sada nijedan klub nije rekao da neće da igra utakmice ABA lige, što ne znači da neće za par nedelja reći: „Mi nemamo više novca…“

Ono što ohrabruje sve koji vole da gledaju utakmice ABA lige jeste činjenica da se klubovi uvek ujedine kada se ugrozi igranje utakmica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram